Contacteer Ons

Slots

Jack and the Beanstalk

 

De jacht op de gouden eieren ten kosten van de reus is begonnen in dit NetEnt avontuur uit 2017. Jack and the Beanstalk heeft een RTP van 96.30%, een middelhoge volatiliteit, 20 winlijnen en een maximale uitbetaling van €300.000. De minimale inleg is €0,20 en de maximale inleg is €100.

Hoe ziet Jack and the Beanstalk eruit?

Op de achtergrond zien we de boerderij waar de bonen geplant werden. Het mag duidelijk zijn dat deze slotmachine gebaseerd is op het gelijknamige sprookje, Sjaak en de Bonenstaak. Het lijkt een warme dag te zijn. Op de voorgrond speelt de slotmachine zich af. De Franse tekenkunst is een erg aangename bijkomstigheid en geeft het spel een warm uiterlijk. De iconen passen in het thema van het sprookje en zelfs kaarticonen zijn allemaal van de bonenstaak gemaakt. 

Muziek en geluid
De muziek is vrijwel niet aanwezig. Je hoort hem alleen maar eventjes op de achtergrond als er iets staat te gebeuren. Op die momenten is het goed om aan te horen, nooit vervelend en altijd op maat. De kast zelf tikt zachtjes tijdens het spelen, wat allesbehalve vervelend klinkt. 

In de free spins rondes zit wel een complete soundtrack, welke opzwepend werkt en je het gevoel geeft dat er grote prijzen te winnen zijn. Ook hier kan gezegd worden dat de muziek goed is en alles behalve vervelend.

Hoe wordt Jack and the Beanstalk gespeeld?

Zoals we bij veel slotmachines zien is het ook in Jack and the Beanstalk het geval dat er winlijnen van links naar rechts gescoord moeten worden. De wild en scatter kunnen je hierbij helpen.

Wild en Scatter
Het logo van Jack and the Beanstalk is een zogenaamde walking wild, welke zich elke spin één stap naar links beweegt. Daarnaast geven de wilds recht op een 3x multiplier op je winlijn en krijg je gratis re-spins totdat de wild uit beeld is. De schatkist fungeert als scatter, waarover we hieronder meer vertellen.

Iconen
De iconen van het spel, zijn in aflopende waarde, Sjaak himself, de reus, de geit, de bijl, de gieter, de A, K, Q, J en 10. 

Besturing
De layout van de slot is vrij standaard voor een NetEnt slot, maar is wel aangepast aan het kleurenpallet van de gokkast. In het midden zien we de spinknop, met aan weerszijden de MaxBet knop en de autoplay. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om je inleg te verhogen en je saldo te zien. De informatie van het spel vind je aan de uiterst linkerkant.

Jack and the Beanstalk

Bonussen

De scatter is waar het allemaal om draait in de Jack and the Beanstalk gokkast. Als je drie van deze schatkisten tevoorschijn weet te halen, klim je in de bonenstaak naar boven om de gouden eieren van de reus te stelen. Je krijgt 10 gratis spins toegekend en het bonusspel kan beginnen.

Free Spins
Tijdens de free spins draait is het de bedoeling om zoveel mogelijk sleutels op de vijfde rol te krijgen. Bij 3, 6 en 9 sleutels worden er extra features aan het spel toegevoegd.

  • 3 sleutels: Er worden 2 stacked money bag wilds toegevoegd. Deze zijn walking wilds en bewegen zich bij elke re-spin 1 positie naar links en hebben een 3x multiplier.
  • 6 sleutels: Er worden 3 stacked golden hens toegevoegd. Ook deze wilds bewegen zich elke re-spin 1 positie naar links en zorgen voor een 3x multiplier.
  • 9 sleutels: De volgende wild wordt een rolvullende gouden harp. Als je deze weet te draaien heb je kans op de hoogste winst van €300.000.

Als je tijdens de free spins nog eens 3 scatters weet te draaien, krijg je 5 extra gratis spins.

Ons oordeel over Jack and the Beanstalk

We hebben altijd een zwak gehad voor wat donkerdere sprookjes en laten we eerlijk zijn, Jack and the Beanstalk past zeker in dat rijtje. De slotmachine weet dit goed weer te geven met het thema en dat waarderen we. Het spel speelt vlot weg en het is altijd leuk om te zien hoeveel wilds er in de bonusronde tevoorschijn komen. 

Wat ons betreft is dit een aanrader, al is het maar om te zien of je de gouden eieren van de reus weet te stelen!