Contacteer Ons

Kennis

Is NEObet Legaal in Nederland?

Is Neobet legaal in Nederland
Disclaimer: NEObet heeft al zijn activiteiten in Nederland per 1 Oktober 2021 gestaakt.
Het is momenteel dus NIET mogelijk om bij NEObet te wedden.
We raden je aan om in plaats daarvan een account te maken bij Bet365.
 

In 2021 is in Nederland een revolutie op het gebied van online gokken begonnen. Tot en met 2021 was het namelijk niet mogelijk om online legaal in te zetten op sporten. Dit heeft te maken met het feit dat de Nederlandse regering sinds 2011 bezig is om de kansspelwetgeving aan te passen.

Nieuwe wetgeving

Door de nieuwe wet mogen vanaf 1 oktober 2021 ook buitenlandse online wedkantoren hun diensten legaal aanbieden in Nederland. Momenteel is NEObet dus niet legaal in Nederland. Hier zal vanaf 1 oktober waarschijnlijk verandering in komen.

We kunnen voorstellen dat deze revolutie in het online gokken een heleboel vragen oproept. Waarom kan je bijvoorbeeld wel bij TOTO online weddenschappen plaatsen en niet bij websites zoals NEObet? En wanneer kan je bij NEObet legaal sportweddenschappen plaatsen? We gaan hier in dit artikel dieper op in, dus lees snel verder!

Waarom is NEObet niet legaal in Nederland?

De Nederlandse kansspelwetgeving is dus in het begin van 2021 aangepast om de Nederlandse gokmarkt te openen voor buitenlandse bedrijven. Tot 2021 was het alleen maar mogelijk om legaal online weddenschappen te plaatsen bij websites die in de EU gevestigd zijn. 

Veranderingen op 1 oktober

De nieuwe wet bepaalt dat per 1 oktober vergunningen uitgegeven mogen worden aan online casino’s en virtuele wedkantoren die buiten de EU gevestigd zijn. NEObet is hier een prima voorbeeld van. NEObet opereert vanuit Malta en heeft nog geen vergunning om in Nederland haar diensten legaal aan te bieden. Per 1 oktober komt hier verandering en kan je dus ook bij NEObet terecht voor sportweddenschappen.

Nieuwe aanbieders van online weddenschappen

De bekendste online betting site is TOTO. Niet zo gek ook, want dit is het enige wedkantoor waar je tot 2021 in Nederland legaal mag wedden op sport. Per 1 oktober zullen nieuwe spelers de Nederlandse gokmarkt betreden en de concurrentie aangaan met TOTO. 

Conclusie

Concreet betekent het dat wanneer je nu de link Neo.bet in je zoekbalk in je browser intypt, je omgeleid wordt naar de Engelse website. Je kan er alvast een kijkje nemen over hoe overzichtelijk alle weddenschappen worden weergegeven. Per 1 oktober, zal je echter naar de Nederlandse website geleid worden. Dan is het namelijk voor NEObet toegestaan om de deuren wagenwijd voor je open te zetten om eenvoudig op je favoriete teams in te zetten!

Om goed voorbereid te zijn op de intrede van NEObet in de Nederlandse markt, kan je hier alvast onze complete NEObet review doorlezen.

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.