Contacteer Ons

Sporten

Hoe Plaats Je Darts Weddenschappen?

hoe plaats je darts weddenschappen

Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Co Stompé, het zijn allemaal bekende darters uit ons kleine polderlandje. Ze hebben allen naam gemaakt op internationaal niveau en vooral Michael van Gerwen kan zich nog altijd met de top meten. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Raymond van Barneveld

Het is alweer ruim 15 jaar geleden dat Raymond van Barneveld met zijn opmars als bekende Nederlander begon. De Hagenees veroverde de harten van menig sportliefhebber door de Embassy titel mee naar huis te brengen. 

Sinds die tijd heeft ‘Barney’ helaas niet meer de prestaties kunnen leveren die iedereen van hem verwachtte. Door persoonlijke mentale problemen maakte hij de laatste jaren niet meer deel uit van de beste darters in de wereld en is hij even een tijdje gestopt, voordat hij aan zijn comeback begon.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen is eigenlijk opgestaan op het moment dat Raymond van Barneveld ten onder is gegaan. In de laatste 10 jaar heeft Michael van Gerwen zich ontpopt tot de beste darter ter wereld. Daarnaast heeft hij deze titel meerdere malen met succes weten te verdedigen. 

Inmiddels heeft de concurrentie sprongen gemaakt en is ook Michael van Gerwen niet meer onaantastbaar. De topdarters hebben het gat met de Brabander gedicht en nu moet ook hij weer vol aan de bak in 2021 om de beste van de wereld zien te worden. 

hoe plaats je darts weddenschappen

Darts weddenschappen

Doordat de dartsport enorm aan populariteit heeft gewonnen in de afgelopen jaren overal ter wereld, is het niet zo verwonderlijk dat het aantal mensen dat online wedden op darts ook is toegenomen.

Bij darten draait het voornamelijk om toernooien. Je kan natuurlijk ook op individuele partijen verschillende weddenschappen plaatsen. Online bookmakers zullen voorafgaand aan elk toernooi de weddenschappen publiceren. In het geval van een evenement zo groot als de PDC World Championship in Alexandra Palace, zullen deze enkele maanden van tevoren open worden gezet en kan je beginnen met wedden. 

Verschillende soorten Darts weddenschappen

Als een groot toernooi begint, kunnen gokkers inzetten op het resultaat van individuele wedstrijden. Spelers kunnen ook inzetten op de exacte score in een wedstrijd en/ of de winstmarge voor beide spelers. We zullen nu een aantal populaire weddenschappen benoemen, zodat je een idee hebt van wat je kan verwachten als je op je favoriete darter wil wedden.

Match betting

Allereerst is er de ‘match betting’ weddenschap. Zoals bij elke andere sport, kan je inzetten op wie gaat winnen. Heb je het goed, win je. Heb je het mis, verlies je.

Handicap weddenschap

Een andere interessante weddenschap is de handicap weddenschap. Bij  standaard weddenschappen is het vaak zo dat de ene speler veel sterker is dan de andere. Wanneer dit gebeurt, zullen de quoteringen lager uitvallen. Bij sommige bookmakers is het mogelijk om op papier niet gelijkwaardige spelers toch een gelijkwaardige kans te geven. De mindere speler wordt middels een voorsprong toch een kans gegeven om de wedstrijd te winnen. 

Most 180s darts weddenschappen

De laatste weddenschap die we hier willen belichten is de ‘most 180s’ weddenschap. Er is niets mooier dan een ​​luidruchtige darts menigte overeind te krijgen met een 180. Dit is de maximale score die een darter kan scoren met drie darts. Omdat dit een van de hoogtepunten van elke dart wedstrijd is, hebben bookmakers het er maar druk mee. De weddenschap is dan ook vrij simpel. Het is gewoon een kwestie van een keuze tussen twee spelers en beslissen wie de meeste 180's haalt tijdens hun wedstrijd.

Er zijn nog veel meer darts weddenschappen voor je beschikbaar bij verschillende bookmakers.