Contacteer Ons

Voorspellingen

GP van Turkije Voorbeschouwing

GP Van Turkije

Dit weekend gaat het Wereldkampioenschap Formule 1 2021 verder met de Turkse Grand Prix in Istanbul. De GP van Turkije, die op zondag 10 oktober plaatsvindt, wordt beslist in 58 ronden van ieder 5,338 kilometer lang. Lewis Hamilton en Max Verstappen gaan aan de leiding in het klassement en zijn dan ook de gedoodverfde favorieten voor de winst.

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Raceweek Nieuws

Het grote nieuws voorafgaand aan de race is de nieuwe motor die Mercedes wil installeren in de auto van Lewis Hamilton. Als Mercedes dit besluit te doen dan zal Hamilton een engine penalty moeten nemen. Dat zou betekenen dat hij achteraan op de grid zal beginnen, maar het is op het moment van schrijven nog geen uitgemaakte zaak. 

Weersverwachting

In Istanbul worden het hele weekend buien verwacht, vooral op zaterdagmiddag. Vrijdag zal het tijdens de training overwegend droog blijven. Zondag is er 25 procent kans op regen. Tegelijkertijd zal de temperatuur niet erg hoog zijn, vooral niet op de racedag. 

Vrijdag wordt de maximum temperatuur naar verwachting 22-23 graden, maar zondag wordt het slechts 17-18 graden. Dit betekent dat de verzamelde gegevens na de vrije trainingen betreffende het bandenbeheer op vrijdag door de lagere temperaturen minder relevant zijn voor de race op zondag. Door dit onstuimige weer en onvoorspelbare bandentactieken zou de GP van Turkije wel eens een heel interessante race kunnen worden.

Grip

Grip is een hot topic in Turkije. Na de race in Turkije van vorig jaar, klaagden de coureurs over het gebrek aan grip op het circuit van Istanbul Park. Max Verstappen was één van hen toen hij spinde terwijl hij Sergio Perez probeerde in te halen. De Nederlander zei destijds dat het de minst leuke race uit zijn carrière was, Lewis Hamilton noemde het ‘angstaanjagend'. We zijn dus benieuwd of de grip dit jaar weer een grote rol gaat spelen.

Agenda

Hieronder vind je alle belangrijke tijden voor de GP van Turkije van 2021:

Vrijdag 8 Oktober

  • 10.30 – 11.30 Eerste vrije training
  • 14.00 – 15.00 Tweede vrije training

Zaterdag 9 Oktober

  • 11.00 – 12.00 Derde vrije training
  • 14.00 – 15.00 Kwalificatie

Zondag 10 Oktober

  • 14.00 – 16.00 Race

 

Kansen voor Max Verstappen

Max Verstappen had het vorig jaar erg lastig in Turkije en klaagde over de grip op het circuit. Alles hangt eigenlijk af van het besluit van Mercedes om Hamilton een nieuwe motor te geven. Dit zou direct een enorme kans voor Verstappen zijn om een ​​behoorlijke voorsprong in het kampioenschap veilig te stellen. Het is daarom een ​​race die hij moet winnen.

Vorige winnaars van de GP van Turkije

De race van Turkije werd in 2012 van de Formule 1 kalender gehaald vanwege het feit dat ze de jaarlijkse kosten niet konden ophoesten. Voordat het circuit gesloten werd voor de formule 1, snelde Sebastian Vettel er in 2011 als eerste over de finishlijn. 

In 2020 wist Lewis Hamilton met 31 seconden voorsprong met gemak de GP van Turkije te winnen. Max eindigde op 42 seconden in een frustrerende race op een zesde plaats. 

Degene die pole pakt tijdens de kwalificatie presteert traditioneel goed in Istanbul Park. Vijf van de acht voorgaande races werden gewonnen vanaf pole en er waren twee derde plaatsen. Het is dus zaak om zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie alles uit de auto te halen, om een goede kans op winst te blijven houden.

GP van Turkije

Via Formula1.com

GP van Turkije Wedtips

Veel hangt af van de potentiële motorwissel bij Mercedes. Wanneer ze niet besluiten om met de nieuwe motor te beginnen dit weekend dan zal de race tussen Hamilton en Verstappen gaan. Met nog 7 races te gaan in het wereldkampioenschap, denken wij dat Mercedes gaat voor de motorwissel. Wij wedden daarom op een winst voor Max Verstappen en denken dat Hamilton geen podiumplaats zal behalen door de motorwissel.

Fernando Alonso komt steeds dichterbij een podiumplaats in 2021. Wij denken dat hij zeker een kans maakt om het podium te halen in Turkije gezien de onvoorspelbare omstandigheden dit weekend.

Tot slot denken wij dat een Ferrari ook het podium gaat halen. Charles Leclerc heeft onlangs een nieuwe motor gekregen en hij heeft al in Rusland bewezen dat hij hiermee erg goed overweg kan. Daarom voegen we Leclerc ook aan onze F1 weddenschap voor dit weekend. 

Voorspelling voor podiumplaatsen dit weekend:

1. Max Verstappen (1.33)

2. Charles Leclerc (1.79)

3. Fernando Alonso (21.0)