Contacteer Ons

Voorspellingen

GP van Qatar Voorbeschouwing

gp van qatar

de GP van Qatar maakt dit weekend zijn Formule 1-debuut als onderdeel van de laatste drie races in het Midden-Oosten in de slotfase van een ​​recordbrekend wereldkampioenschap. Het snelle en vloeiende Losail Circuit is vooral bekend vanwege het hosten van MotoGP-evenementen. Het zal voor iedereen dit weekend dus een nieuwe ervaring zijn. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Hamilton wint in Brazilië
De sensationele zege van Lewis Hamilton in Brazilië heeft Red Bull flink aan het denken gezet. De Brit kwam na diverse gridstraffen ijzersterk terug en ging zelfs met de overwinning aan de haal. Dit was vooral te danken aan de nieuwe verbrandingsmotor die in de Mercedes werd geïnstalleerd. Het was alweer de vijfde verbrandingsmotor, maar deze maakte uiteindelijk het verschil met Max Verstappen. 

Max zal alle zeilen moeten bijzetten in Qatar om de leiding in het klassement van 14 punten punten op zijn rivaal te behouden.

Nieuws

Er is veel om over na te praten na alle gebeurtenissen in de GP van Brazilië afgelopen weekend. Lewis Hamilton dreigde gediskwalificeerd te worden daar de vleugel van zijn Mercedes niet voldeed aan de technische eisen van de FIA. Hierdoor moest hij in de sprintrace op zaterdag vanaf de laatste plaats starten. Al snel wist Lewis de weg naar de vijfde plaats te vinden. Omdat Mercedes besloot om een vijfde verbrandingsmotor te installeren, moest de Brit op zondag vanaf plaats tien starten. 

Uiteindelijk wist de nieuwe motor een verschil in snelheid te realiseren met de Red Bull van Max Verstappen

Weersverwachting

Qatar lijkt een voorspelbaar weekend te worden als er gekeken wordt naar de weersverwachting. De omstandigheden lijken perfect in aanloop naar het GP van Qatar 2021: de vrije trainingen, de kwalificatiesessie op zaterdag en de race op zondag zouden in droge omstandigheden moeten plaatsvinden. De temperaturen zullen het hele weekend constant zijn: er wordt ongeveer 28-30 graden verwacht, wat het op het Losail International Circuit interessant maakt wat betreft bandenmanagement.

Het Circuit

Losail Circuit is een nieuwe baan die nog niet eerder in de Formule 1 onderdeel uitmaakte van het wereldkampioenschap. De baan was ontworpen voor de MotoGP en dit zal zeker van invloed zijn op de race die dus voor de eerste keer gewonnen gaat worden door een F1-coureur.

Circuit Analyse
Het circuit van de Grand Prix van Qatar lijkt in het voordeel van Mercedes te zijn. Het Losail International Circuit lijkt een beetje op een iets ingewikkeldere versie van de Bahrain Outer Loop.

Er is al vroeg in de ronde een langzame haarspeldbocht, maar aangezien deze een lastige dubbel-rechts volgt en vervolgens een kort recht stuk, is het moeilijk voor te stellen dat auto's dichtbij genoeg komen om een inhaalactie te wagen.

Het middelste deel van de baan tussen bocht vijf en tien zal in handen vallen van Red Bull en Verstappen vanwege de bochtige, medium-lage snelheid bochten. Maar de rest van het circuit is op hoge snelheid, waarbij vooral het lange rechte stuk in het voordeel van Hamilton en Mercedes zal zijn.

Inhaalmogelijkheden
Er is een duidelijk gebrek aan inhaalmogelijkheden op Losail in een moderne F1-auto. Het is eigenlijk ondenkbaar, aangezien dit een circuit is dat is ontworpen voor MotoGP. Afgezien van het rechte stuk van start-finish en de remzone voor bocht 1, is er wat inspiratie nodig om ergens anders een poging te wagen lanceren.

GP van Qatar Circuit

via formula1.com

Agenda

Agenda GP van Qatar 2021:

Vrijdag 19 November 

  • 11.30 – 12.30 Eerste vrije training
  • 15.00 – 16.00 Tweede vrije training

Zaterdag 20 November

  • 12.00 – 13.00 Derde vrije training
  • 15.00 – 16.00 Kwalificatie

Zondag 21 November

  • 15.00 – 17.00 Race

Kansen voor Max Verstappen

Max Verstappen zal het moeilijk krijgen in Qatar. De snelheid van de nieuwe bolide van Lewis Hamilton is niet onopgemerkt gebleven bij de Nederlander. Als Max de Brit in de kwalificatie achter zich weet te houden dan zal wellicht het circuit in het voordeel zijn, omdat inhalen bijna onmogelijk lijkt. Echter, als Lewis Hamilton op pole verschijnt op zondag, gaat het heel erg lastig worden voor Max Verstappen om in de buurt van de razendsnelle Mercedes te komen.

GP van Qatar: onze voorspelling en wedtips

Red Bull zal het dus erg moeilijk krijgen. De zege van Lewis Hamilton in Brazilië heeft veel indruk gemaakt op alles en iedereen die de Formule 1 volgt. Met name de snelheid van de nieuwe verbrandingsmotor van Mercedes zal in de komende races een welkom geschenk zijn voor Bottas en Hamilton. 

Wij denken dat Verstappen zijn meerdere zal moeten erkennen in Lewis Hamilton, maar Valtteri Bottas wel voor kan blijven. Dit zal resulteren in een tweede plaats en een nog kleinere voorsprong voor Verstappen in het wereldkampioenschap.

Hieronder vind je de quoteringen die je op Bet365 kan vinden voor de winnaar in Qatar:

1. Lewis Hamilton (1.72)

2. Max Verstappen (2.50)

3. Valtteri Bottas (15.00)