Contacteer Ons

Voorspellingen

GP van Mexico Voorbeschouwing

Wedden365 1

Er begint een enorme onzekerheid te ontstaan ​​over de ultieme wereldkampioen in de Formule 1 terwijl we het laatste deel van het F1-seizoen 2021 ingaan. De strijd tussen de Max Verstappen en Lewis Hamilton is na de GP van de VS gestegen tot een kookpunt. Dit weekend staat de GP van Mexico op het programma in Mexico-Stad. En er staat veel op het spel. Niet alleen voor de twee kemphanen, maar ook voor de rest van de coureurs.

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Nieuws

Voorafgaand aan de race op het razendsnelle Autodromo Hermanos Rodriguez circuit is er weinig nieuws te vermelden. Er zijn geen noemenswaardige gridstraffen en iedereen heeft alle aanpassingen aan zijn bolide al in voorgaande races doorgevoerd. Het komt dus aan op wie de snelste is in de kwalificatie natuurlijk in de race zelf.

Weersverwachting en pitstops

Net als in de VS zal de Mexicaanse GP getuige zijn van het gebruik van de C2 (Hard), C3 (Medium) en C4 (Soft) bandenprofielen. De temperaturen zullen op de racedag waarschijnlijk rond de 20°C tot 23°C schommelen.

De baan zal waarschijnlijk in snel tempo afkoelen. De temperatuur kan in een mum van tijd snel stijgen naar de piek en dalen tot onder de 15°C. Daarnaast zullen mogelijk bewolkte omstandigheden waarschijnlijk een rol spelen bij het onder controle houden van de baantemperatuur. Wij denken daarom dat het dus een race met één pitstop gaat worden.

Hoogte

De technische aspecten van racen op de 2.200 meter hoogte van Mexico-Stad hebben altijd een diepgaand effect op de prestaties van de auto's en de coureurs.

De lucht van Mexico-Stad heeft ongeveer 25% minder zuurstofgehalte dan lucht op zeeniveau. De dunnere lucht in Mexico heeft hierdoor dus minder koelend effect. Als de Mercedes turbo dus draait om te proberen het lagere zuurstofgehalte van de lucht te compenseren, heeft hij de neiging om een ​​grotere temperatuurstijging te ondergaan dan die van andere bolides. Als het te heet wordt, zal het zijn boost-doelen niet halen.

Traditioneel heeft Mercedes het daarom moeilijk in Mexico. Historisch gezien is Red Bull, of het nu met Renault of Honda is, hier tijdens het seizoen veel competitiever geweest op het gebied van vermogen dan op andere locaties.

GP van Mexiko Voorbeschouwing

via formula1.com

Agenda

Agenda Grand Prix van Mexico 2021:

Vrijdag 5 November 

  • 13.30 – 14.30 Eerste vrije training
  • 17.00 – 18.00 Tweede vrije training

Zaterdag 6 November

  • 13.00 – 14.00 Derde vrije training
  • 16.00 – 17.00 Kwalificatie

Zondag 7 November

  • 14.00 – 16.00 Race

Kansen voor Max Verstappen

In tegenstelling tot de GP van de Verenigde Staten gaat Max Verstappen met Red Bull als favoriet het weekend in. Toto Wolff, de baas van Mercedes erkent dit ook, maar hoopt stiekem toch op een succesje. Het is zaak voor Max Verstappen om zijn hoofd koel te houden en zich niet laten afleiden door de trucjes van Lewis Hamilton.

Vorige winnaars op het Autodromo Hermanos Rodriguez

Max Verstappen wist de GP van Mexico tweemaal te winnen. De eerste keer was in 2017, de laatste keer in 2018. Dit was overigens met een TAG HEUER motor. 

In 2019 werd het een vreselijk weekend voor het Red Bull-duo in Mexico. Niet alleen konden ze amper het tempo van Mercedes bijbenen, maar ze moesten zelfs Ferrari voor laten gaan. Het kostte Verstappen ongeveer 69 seconden om de geblokte vlag te zien nadat Hamilton als eerste de finish haalde.

In 2020 ging de Grand Prix van Mexico niet door vanwege COVID-19.

GP van Mexico: Onze voorspelling en wedtips

Verstappen gaat als favoriet het weekend in. De overwinningen van Max Verstappen in Mexico werden behaald met auto’s die bij lange na niet kunnen tippen aan de huidige auto waarin de Limburger racet. Als hij met die auto's al kan winnen, zou Verstappen in zijn huidige set-up over de baan moeten vliegen.

Red Bull gaat de zondag in met de betere mechanische grip, wat uiteindelijk het verschil moet maken in sector 3. Met een motor die beter presteert in de ijle lucht, zal Verstappen zeker in het voordeel zijn ten opzichte van zijn concurrentie.

Sergio Pérez
Tot slot is een thuiswedstrijd voor Perez en we zouden hem ook niet zo snel willen uitvlakken. Hij werkt hard en zou een overwinning verdienen in Mexico-Stad, na zijn twee knappe podiumplaatsen in de voorgaande races. 

Wij denken dat Perez het podium zal halen, maar dat Verstappen de eerste plaats zal veroveren voor zijn negende overwinning dit seizoen. Beide Red Bull coureurs zullen Lewis Hamilton het nakijken geven.

Voorspelling voor podiumplaatsen dit weekend:

1. Max Verstappen (1.72)

2. Sergio Pérez (15)

3. Lewis Hamilton (3.25)