Contacteer Ons

F1 Grand Prix

GP van Japan Voorbeschouwing 2022

GP van Japan 2022 Max Verstappen

De GP van Japan is alweer de 18e race van het formule 1 seizoen, de race wordt verreden van 7 tot 9 oktober.. Max Verstappen staat nog altijd aan de leiding in het wereldkampioenschap en kan aankomend weekend wederom een poging wagen om de wereldtitel binnen te halen.  

Om zijn tweede wereldtitel te winnen moet Verstappen minimaal 8 punten meer pakken dan Charles Leclerc en 6 punten meer dan Sergio Perez.

De beste manier om dit te bewerkstelligen is door zelf de race in Japan te winnen en tevens de snelste ronde neer te zetten. Het maakt dan niet uit waar Leclerc en Perez eindigen.

Nieuws

Verstappen beleefde een teleurstellend weekend in Singapore. Door een foute berekening voor de brandstof en het weer startte Verstappen vanaf de 8e positie. Uiteindelijk wist onze landgenoot, ondanks een spin, toch nog op de 7e plaats te eindigen en zo 6 punten te pakken.

Door dit resultaat in Singapore moet Verstappen winnen op Suzuka en de snelste ronde rijden. Hij komt dan op 367 punten. Leclerc, die momenteel op de tweede plaats staat, kan dan nog maximaal 18 punten halen en komt dan op een totaal van 255. 

Het verschil tussen de Monegask en de Nederlander is dan 112 punten. Dat is het maximale aantal punten dat nog behaald kan worden in de resterende vier races en de sprintrace in Brazilië.

Weersverwachting

Gedurende het gehele weekend worden natte omstandigheden verwacht in Japan. Vrijdag begint met 70% kans op regen voor de eerste twee vrije trainingen op de Suzuka International Racing Course.

Daarnaast wordt een temperatuur van 19 graden celsius verwacht. Bij de tweede vrije training op vrijdag zal de temperatuur oplopen tot ongeveer 22 graden.

De kwalificatiesessie op zaterdag heeft een goede kans om onder droge omstandigheden plaats te vinden, maar voor de race op zondag is er nog altijd een kans van 75% op neerslag.

GP van Japan Bottas

Suzuka International Racing Course

De Suzuka International Racing Course

is in 1961 gebouwd als testcircuit voor Honda. Het circuit is gelegen 50 km ten zuidwesten van de stad Nagoya.

In totaal telt het circuit 17 bochten en is het 5.807 km lang. Het circuit heeft slechts 1 DRS zone en is vooral bekend om de zogenaamde ‘crossover'.

De snelste ronde ooit staat op naam van Lewis Hamilton. Hij deed 1:30.983 over 1 rondje in 2019.

Suzuka Circuit

via formula1.com

Agenda GP van Japan

Gezien het tijdsverschil met Japan zal je vroeg moeten opstaan om de GP van Japan te kijken. Als Verstappen wereldkampioen weet te worden is dat het natuurlijk dubbel en dwars waard.

De Japan GP tijden 2022 zijn als volgt:

Vrijdag 7 Oktober

  • 05.00 – 06.00: Eerste vrije training
  • 08.00 – 09.00: Tweede vrije training

Zaterdag 8 Oktober

  • 05.00 – 06.00 : Derde vrije training
  • 08.00 – 09.00 : Kwalificatie

Zondag 9 Oktober

  • 07.00 – 09.00 : Race

Kansen voor Max Verstappen

Na het rampzalige weekend van vorige week is Verstappen gebrand om in Japan een goed resultaat neer te zetten. Het wereldkampioenschap binnenhalen in het land van zijn motorleverancier zou natuurlijk geweldig zijn.

Onze landgenoot zal gemengde herinneringen hebben over de GP van Japan. Hij maakte in 2014 als jongste coureur ooit zijn debuut op Suzuka, maar in 2019 wist hij de finish niet te halen en in 2018 kwam hij niet verder dan de derde plaats. 

Toch zal Verstappen wederom de favoriet zijn om de GP van Japan dit jaar te winnen. De Red Bull bolide heeft al meerdere malen bewezen over meer snelheid te beschikken dan de concurrentie. 

Vorige winnaars GP van Japan

De laatste editie van de Japan Grand Prix in 2019 werd door Valtteri Bottas gewonnen. Verstappen wist de finish niet te halen. Het podium werd compleet gemaakt met Vettel op de 2e plaats en Hamilton op de 3e plaats. 

In 2017 en 2018 wist Lewis Hamilton beslag te leggen op de eerste plaats op het circuit in Japan. Michael Schumacher heeft de race in Japan overigens het vaakst gewonnen. Hij deed dit maar liefst 6 keer.

GP van Japan 2022

GP van Japan Voorspelling

Na het debacle in Singapore was Verstappen getergd en hij zal dan ook extra gemotiveerd zijn om de wereldtitel aankomend weekend veilig te stellen.

Verstappen heeft al meerdere malen bewezen over een enorme veerkracht te beschikken. We denken dan ook dat de Nederlander zijn tweede wereldtitel zal veroveren tijdens de GP van Japan 2022.

Wedtips

Voor het wedden op Formule 1 raden we Bet365 aan, deze online bookmaker heeft verreweg het grootste aanbod aan weddenschappen voor de GP van Japan. De quoteringen voor de wedtips hieronder zijn dan ook afkomstig van Bet365.

🏎️ Snelste kwalificatie: Max Verstappen (2.25)

🏆 Snelste ronde en wint de race: Max Verstappen (2.10)