Contacteer Ons

Voorspellingen

GP van Bahrein Voorbeschouwing 2022

Wedden365 5

Nieuwe auto's. Nieuwe regels. Nieuwe rijders opstellingen. En mogelijk een geheel nieuwe pikorde, met een nieuwe realiteit. De Formule 1 is dit weekend terug en het begint allemaal met een GP van Bahrein waar alles kan gebeuren.

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Na de gouden overwinning van Max Verstappen in Abu Dhabi is iedereen razend benieuwd naar hoe Lewis Hamilton en onze landgenoot de strijd zullen aangaan in het nieuwe raceseizoen. Het F1 2022 seizoen brengt veranderingen in de reglementen met zich mee die het beste in de teams naar boven moeten brengen.

Dit weekend staat de GP van Bahrein op het programma. We zullen zien welke van de F1 teams het beste met de veranderingen weet om te gaan en wat de meest interessante Bahrein GP weddenschappen zijn.

Nieuws

Niet alleen zijn de reglementen veranderd in het nieuwe Formule 1 seizoen. Er zijn ook nieuwe team samenstellingen, zoals bijvoorbeeld bij Mercedes. Zo heeft Valtteri Bottas het Duitse team ingeruild voor Alfa Romeo. Het Mercedes F1 team bestaat nu uit Lewis Hamilton en het 23 jarige talent George Russell. Het team van Red Bull is onveranderd gebleven. 

Banden

De nieuwe reglementen zullen het komende seizoen een grote stempel drukken. Allereerst zal je opmerken dat de banden aanzienlijk groter zijn. Namelijk 18 inch. Veel coureurs geven aan dat ze hieraan moeten wennen, omdat de grotere banden het zicht belemmeren.

Grondeffect

Als je naar de nieuwe F1 auto's kijkt, zie je grote verschillen tussen de teams. Het is duidelijk dat de nieuwe regels door alle teams anders geïnterpreteerd zijn, wat heeft geleid tot een groot verschil in de auto's.

Een van de belangrijkste verandering is het zogenaamde ‘grondeffect', wat ervoor zou moeten zorgen dat de auto's meer grip hebben en voorgangers beter kunnen volgen. Volgens de FIA zou dit garant staan voor meer inhaalacties en dus interessantere wedstrijden.

GP van Bahrein Red Bull

Weersverwachting

Sakhir lijkt een eenvoudig weekend te worden als het aankomt op het weer. De omstandigheden lijken perfect voorafgaand aan het Grand Prix weekend van Bahrein 2022. In voorgaande jaren heeft de wind vaak voor problemen gezorgd bij de coureurs, maar dat lijkt dit weekend uit te blijven.

Voor het hele raceweekend in de woestijnstaat worden zonnige, luchtige en aangename omstandigheden verwacht, terwijl de hoge temperaturen en nieuwe Pirelli banden een van de belangrijkste uitdagingen zullen zijn voor de Formule 1 teams.

Bahrain International Circuit

Het Bahrain International Circuit is gelegen in het hart van de Sakhir woestijn en is een unieke en eigentijdse sport- en amusement locatie die synoniem staat voor het hoogste niveau van de wereldwijde motorsport. Met vijf verschillende baanindelingen, zag het circuit voor het eerst leven in 2004, toen de allereerste Formule 1 Grand Prix ooit in het land plaatsvond.

Circuit layout

Het circuit is 5.4 km lang en telt 57 ronden. Je kunt in Bahrein meestal geweldige races en behoorlijke inhaalacties verwachten, terwijl de coureurs te maken hebben met wind, racen onder schijnwerpers in de avond en de moeilijkheid om een ​​fatsoenlijke set up te vinden met de grote temperatuurschommelingen tussen de sessies. 

Het meest uitdagende punt van de baan is de strakke, bergafwaartse, off-camber bocht 10, terwijl de snelle run door bocht 12 een ander hoogtepunt is, waardoor de racers echt voelen dat hun auto's tot leven komen.

GP van Bahrein

Via formula1.com

Agenda

Agenda GP van Bahrein 2022:

Vrijdag 18 Maart

  • 13.00 – 14.00 Eerste vrije training
  • 16.00 – 17.00 Tweede vrije training

Zaterdag 19 Maart

  • 13.00 – 14.00 Derde vrije training
  • 16.00 – 17.00 Kwalificatie

Zondag 20 Maart

  • 16.00 – 18.00 Race

Vorige winnaars van de GP van Bahrein

Bahrein was vaak gastheer voor de openingsrace van het seizoen en in 2021 markeerde het evenement het begin van een seizoen lang duel om de titel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Verstappen pakte pole position op het Bahrain International Circuit en leek er met de overwinning vandoor te gaan. Na een ongeoorloofde inhaalactie op Lewis Hamilton, moest hij echter zijn plek teruggeven, waardoor Hamilton de Bahrein GP van 2021 won. 

In 2020 en 2019 wist de Brit overigens de race ook als eerste te eindigen.

Kansen voor Max Verstappen

Het nieuwe seizoen brengt nieuwe kansen voor iedereen. Het is moeilijk in te schatten hoe Max Verstappen het nieuwe seizoen zal gaan beginnen. Hij was uiterst tevreden over zijn testronden in zijn nieuwe auto, maar het zou ons niet verbazen als Ferrari en Mercedes ook meestrijden om de eindwinst.

Tijdens de pre-season testing wist Verstappen de snelste rondes te behalen en leek Mercedes ver weg. Max krijgt van de beste bookmakers dan ook de grootste kans om de GP van Bahrein te winnen.

GP van Bahrein Aston Martin

GP van Bahrein: Onze voorspelling en wedtips

In Bahrein kan het werkelijk alle kanten op gaan. Dit maakt het wedden op F1 GP Bahrein dan ook erg aantrekkelijk. Het zal wennen zijn voor zowel de auto’s en de teams. We denken dan ook dat er zeker verrassingen mogelijk zijn, maar Max maakt een goede kans om met de eerste overwinning van het seizoen aan de haal te gaan.

Het zal zeker een snelle en spannende race gaan worden daar de focus van de teams zal liggen op vrijwel onbestaande sidepods die ontworpen zijn om een ​​grotere luchtstroom te bieden, de neerwaartse kracht te verbeteren en de auto effectief sneller te laten rijden.

Hieronder vind je de interessantste weddenschappen die je op Bet365 online kan vinden voor de GP in Bahrein:

Max Verstappen snelste ronde – 2.50

Fernando Alonso eindigt in de top 6 – 4.33

Max Verstappen als uiteindelijke winnaar – 2.87