Contacteer Ons

Slots

Gold Canyon

 

Betsoft neemt ons mee naar het wilde westen in de Gold Canyon slotmachine uit 2019. Het spel heeft een RTP van 96.13% en een lage volatiliteit. Met een minimale inleg van €0,20 en maximale inleg van €20 in combinatie met 20 winlijnen is de maximale uitbetaling ‘slechts’ €10.000.

Hoe ziet de Gold Canyon slot eruit?

Op de achtergrond zien we een prairie op het platte land van de Verenigde Staten met een ronddraaiende windmolen.Onder het molentje, zien we een rails liggen, waar de mijnkarretjes overheen rollen. Aan de rechterkant van de slot zien we de ingang naar de mijn, het goudzoeken kan beginnen! 

Alle iconen van het spel passen perfect in het thema. Zo zien we dynamietstaven als scatters, cowboys als wilds en zelfs de kaarticonen zijn in een Wild Westachtige stijl geanimeerd. Het uiterlijk van de Gold Canyon gokkast is zeker goed uitgevoerd.

Muziek en geluid
De muziek in deze kast is wat we van een goudzoekersthema verwachten en past perfect in elke western film die je ooit hebt gekeken. Zodra je in de bonusronde terecht komt, ga je met het karretje in de mijn en verandert de muziek naar een wat fanatieker riedeltje. 

De geluidseffecten zijn wisselend, aangezien sommige goed in het thema passen en anderen juist totaal niet. In het algemeen hebben we echter niks te klagen over het audiovisuele totaalplaatje.

Hoe wordt de Gold Canyon gokkast gespeeld?

De manier waarop Gold Canyon gespeeld wordt is de standaard die we bij veel gokkasten zien. Het is de bedoeling om winlijnen van links naar rechts te maken, waarbij minimaal 3 iconen in een winlijn je recht geven op een prijs. De wilds kunnen je hierbij helpen, aangezien zij alle andere iconen kunnen vervangen. Een leuke bijkomstigheid is dat de wilds zich altijd over de hele rol uitbreiden, waardoor je hogere winsten behaalt.

Door de lage volatiliteit zal je zien dat je vaak redelijk lage prijzen wint, waarmee je je inzet nog niet eens terugverdiend hebt. Het betekent natuurlijk ook dat je bijna elke spin wel iets ‘wint', waardoor de gokkast langere tijd aantrekkelijk blijft om door te spelen.

Iconen
De iconen zijn van hoog naar laag de goudklomp, het paard, de lantaarn, de sheriffbadge, het hoefijzer, de wanted poster, de speelkaarten en de A, K, Q en J. De cowboy fungeert als wild en de dynamietstaven zijn de scatters van het spel.

Besturing
De besturing van het spel is hoe we die vaker zien bij Betsoft gokkasten. Leuk detail is dat het controlepaneel in hout is verwerkt, waardoor hij beter bij het algemene thema van de gokkast past. Aan de rechterkant van het scherm heb je de spinknop en de autospinknop. In een balk onder het scherm kan je je inleg wijzigen en aan de linkerkant zie je je saldo en de informatieknop voor de speluitleg.

Gold Canyon

Bonussen

De scatters in de vorm van dynamietstaven zorgen voor free spins en in onze ervaring gebeurt dit redelijk vaak. Bij minimaal drie scatters krijg je een geldbedrag uitgekeerd en krijg je hetzelfde aantal free spins als het aantal scatters wat op je scherm staat. Wanneer dit gebeurt ontploffen de scatters en maken ze plaats voor nieuwe symbolen. Dit is als het ware een respin, die je een kans geeft om iets extra's te winnen voordat je met de free spins begint.

Tijdens de free spins ronde beland je in de goudmijn, maar verder blijft het spel hetzelfde. Alle dynamietstaven die je tijdens de free spins modus weet laten te ontploffen geven je recht op een extra free spin.

Kop of Munt

We kunnen het misschien niet echt een bonusronde noemen, maar in het standaardspel heb je de kans om je winsten te verdubbelen of alles te verliezen door middel van de ‘double up' knop. De knop bevindt zich naast de spinknop en opent een soort minigame, waarin je voor ‘kop' of ‘munt' moet kiezen. Als je het goed hebt wordt je winst verdubbeld, maar als je het fout hebt verlies je alles.

Wat vinden wij van de Gold Canyon slot?

Op audiovisueel gebied is er weinig te klagen over de Gold Canyon gokkast, want qua animatie en speelbaarheid is er helemaal niks mis met deze gokkast van Betsoft. De bonusronde is makkelijk te behalen, maar geeft helaas niet veel extra's die we vaak in een bonusspel terugzien. Daarnaast is de lage volatiliteit, en daarmee de lage uitbetalen niet aan ons besteed.

In conclusie is Gold Canyon een aardig spel, wat je zeker wat plezier zal opleveren, maar je zult er waarschijnlijk niet rijk van worden. Probeer hem hierboven eens uit en ontdek het zelf.