Contacteer Ons

Slots

Frozen Inferno

De Frozen Inferno gokkast van WMS heeft 5 rollen met 4 symbolen en 40 winlijnen. De minimale inleg is €0.40 en de maximale inleg is €200. De RTP en volatiliteit van de slot is onbekend, maar het spel kent wel verschillende extra's. Zo zijn er bijvoorbeeld 2 verschillende wilds en is er een bonusronde.

Hoe ziet de Frozen Inferno slot eruit?

Frozen Inferno klinkt misschien tegenstrijdig, maar dat komt omdat het spel zich soms in een bevroren wereld en soms in een inferno bevindt. Tijdens de inferno zien we op de achtergrond een vulkaan en is de algehele sfeer van het spel grimmig. De iconen zijn zwart en rood, waardoor de inferno goed wordt weergegeven.

Uiterlijk
De slotmachine bestaat uit 5 rollen met elk 4 iconen en bevindt zich in een dun kader met rode lijnen. De achtergrond van de rollen is helemaal zwart, waardoor de donkere kleuren van de gokkast goed tot hun recht komen. Eens in de zoveel tijd komt de magiër levensgroot tevoorschijn, terwijl er verschillende wilds over het scherm bewegen.

Muziek en geluid
De muziek is een mix van fantasy melodieën en jaren 80 symfonie, waar we niet heel veel uit kunnen halen, maar op een of andere manier werkt het goed met het algemene thema van de slot.

De geluidseffecten zijn wat minder, puur omdat deze er bijna niet zijn. De muziek overheerst. Als je goed luistert, zijn er wel geluidseffecten, maar ook als je ze hoort zijn ze minimaal.

Hoe wordt de Frozen Inferno gokkast gespeeld?

Aan het begin van het spel kan je de keuze maken tussen de Frozen wereld en de Inferno wereld, wat natuurlijk ook een verschil in de spelervaring oplevert. In beide versies is het de bedoeling om winlijnen van links naar rechts te scoren met behulp van wilds. Die wilds zijn nou net de symbolen die het verschil maken tussen beide spellen.

Wilds
Als je voor de Frozen-wereld kiest krijg je ook bevroren wilds. Deze blijven elke spin op dezelfde positie op het scherm staan. Als je meer wilds weet te draaien zullen deze ook bevriezen, waardoor je meer winkansen hebt.

Als je voor de Inferno-wereld kiest krijg je zogenaamde ‘Roving Wilds'. Deze wilds bewegen zich voor elke spin naar een willekeurige positie op het scherm, waardoor het onduidelijk is waar ze zullen eindigen. Het aantal wilds kan zich net als de frozen wilds uitbreiden, maar ze bewegen zich eenduidig over het scherm.

Als je 4 wilds te pakken hebt zal je in de bonusronde belanden, waarover je hieronder meer kan lezen. Na de bonusronde begin je weer met slechts 1 wild.

Iconen
De iconen zijn van hoog naar lage waarde de magier, de wild, het kasteel, de drank, de bal, de schedel, de staf, de ring, de runen, de amulet en het perkament. Voor beide versies van het spel zijn de symbolen gelijk, alleen de kleur is anders.

Besturing
De besturing van het spel is ronduit slecht te noemen. Aan de linkerkant heb je twee menu's die er precies hetzelfde uitzien. De bovenste herbergt alleen de muteknop en de onderste heeft de rest van de functies. In het onderste menu kan je dus je inleg instellen, de autospin activeren en meer informatie over de slot lezen.

Frozen Inferno

Bonussen

De free spins in dit spel worden eens niet geactiveerd door scatters, wat een leuke innovatie is. Zoals hierboven gezegd krijg je free spins als je 4 wilds hebt weten te verzamelen.

Tijdens de bonusgame zal er elke spin een wild aan het spel toegevoegd worden, waardoor je meer winkansen hebt. Daarnaast zal er tijdens elke winlijn 1 rol in de andere kleur veranderen (van vuur naar ijs, of van ijs naar vuur).

Je wordt niet beloond met een aantal free spins, maar kan net zo lang doorgaan totdat je 5 winlijnen hebt gescoord. Op dat moment stopt de bonusronde en zal je terugkeren naar het andere basisspel. Dit betekent dus dat je na de inferno free spins terugkeert naar het frozen-bassispel en andersom.

Wat vinden wij van de Frozen Inferno gokkast?

WMS heeft duidelijk geprobeerd om een unieke gokkast op de markt te brengen en is daarin geslaagd. Het was voor ons echter lange tijd onduidelijk hoe het spel precies werkte, waardoor het moeilijk was om ervan te genieten. De uitleg is niet erg duidelijk, waardoor ook het thema en de naam van de slot pas na een tijdje duidelijk worden.

In principe is de Frozen Inferno slot een solide spel, maar het had iets duidelijker gemogen. We geven hem het voordeel van de twijfel vanwege de unieke manier van spelen!