Contacteer Ons

Slots

Frozen Gems

 

Play ’n Go heeft altijd wat interessants voor ons als ze weer iets nieuws uitbrengen. Deze kast zag voor het eerst het licht in oktober 2020 en is uitgebracht voor een groot publiek in veel landen. Opvallend is dat je begint met één winlijn, welke uiteindelijk kan oplopen tot 8748 winlijnen. De maximale uitbetaling op hoge volatiliteit is dan ook €1,000,000 met een RTP van 96,36% 

De minimale inleg van de machine is €0,20 en de maximale inleg loopt tot op €100. Daarnaast kent de kast 5 rollen met elk 3 iconen in normale modus, maar kan dit ook veranderen. Meer hierover later in de review.

Hoe ziet Frozen Gems eruit?

Play ’n Go weet een gokkast altijd helemaal van A tot Z uit te denken, iets dat we zelden terugzien bij andere spellen. De achtergrond van Frozen Gems lijkt op een ijsgrot. Er blinkt hier en daar wat, maar daar valt voor de rest ook niet heel veel over te zeggen. 

Ontwerp
Als we naar de kast zelf gaan kijken, valt het lettertype wat ze gebruikt hebben voor de titel van het spel al meteen op. Dit is namelijk iets wat we ook eerder hebben gezien in een bekende koude franchise van Disney. Het mag zeer duidelijk zijn dat het spel op ‘Frozen’ gebaseerd is, want niet alleen de titel, maar ook de rest van de kast doet ons hieraan denken. Beter goed gestolen dan slecht bedacht zullen we maar zeggen.

Muziek en geluid
De muziek van de kast is ook helemaal in thema. Hoe meer er gebeurt, hoe meer de muziek reageert. De geluiden zijn ook nog eens helemaal op maat van de muziek, waardoor alles weer perfect in het gelid valt.

Hoe wordt Frozen Gems gespeeld?

De kast is van het type cascade. Dit wil zeggen dat de rollen niet als in een traditionele kast beginnen te rollen, maar het hele speelvlak valt naar beneden. Hierdoor komt er plek voor een nieuw speelvak, wat van boven naar beneden komt vallen. Winnende combinaties vallen weg nadat de winst is bijgeschreven, en op deze plek vallen nieuwe blokken terug. 

Splitting Scatters
Boven de rollen staan multipliers. Wanneer de multipliers 3 of hoger worden, worden dit zogenaamde ‘splitting scatters’. Dit betekent dat de symbolen vermenigvuldigd worden tot een maximum van 9 per rol. Hierdoor wordt het aantal beschikbare winlijnen flink uitgebreid! 

Het doel is dan ook om zoveel en zo hoog mogelijk in de multipliers te komen door succesvolle winlijnen te scoren. 

Besturing
De layout van de kast is gelijk aan de rest van de spellen van Play ‘N Go. Aan de rechterkant zien we de autospin, de spinknop en een informatiebalk met daaronder de inleg selector. Aan de linkerkant van het midden zien we de balans en de informatieknop met zeer matige uitleg over alle mogelijkheden in dit spel. Dit had best wat beter gemogen.

Frozen Gems

Bonussen

Ondanks dat deze kast er uniek uitziet en zeker ook uniek speelt, is het bonussysteem van deze kast gelijk aan veel andere Play ’n Go kasten. Je haalt 3 scatters en krijgt buiten een aantal free spins, ook een multiplier op je resultaat. 

Dit kan toch aardig oplopen, want een “spin” is pas afgerond als er echt geen winlijnen meer te scoren zijn door de nieuwe blokken. Als je eenmaal in een winstreak belandt, heb je al snel heel veel geld op zak. De bonussen van Frozen Gems zijn dus vrij standaard, maar zorgen wel voor aardige winsten.

Wat vinden wij van Frozen Gems?

Het geluid is goed, de beelden zijn bovengemiddeld, het spel is makkelijk en speelt lekker weg. Maar toch miste deze gokkast iets voor ons. We hebben er niet lang mee gespeeld, puur omdat deze ons te veel aan de Disney film liet denken. Toch is de uitvoering van de kast zeker niet slecht en kunnen we ons goed voorstellen dat hij bij andere mensen wel in de smaak valt.