Contacteer Ons

Voorspellingen

Feyenoord vs Shakhtar Donetsk Voorspelling – Europa League

feyenoord vs shakhtar donetsk voorspelling conference league 16 maar 2023
Feyenoord vs Shakhtar Donetsk Voorspelling – Europa League
Aftrap: Donderdag 9 Maart, 18.45 uur – De Kuip, Rotterdam

Feyenoord vs Shakhtar Donetsk Voorspelling

Feyenoord moet samen met Shakhtar Donetsk uitmaken wie er naar de kwartfinale van de Europa League gaat. Vorige week wist Feyenoord na een onnodige achterstand met 1-1 gelijk te spelen in Polen, waar Shakhtar hun Europese thuiswedstrijden spelen. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Doordat de uitdoelpunten niet meer dubbel tellen moet Feyenoord dus thuis zien te winnen van de Oekraïners. Dat zal overigens hoogstwaarschijnlijk zonder thuispubliek gedaan moeten worden. De Rotterdammers hebben namelijk een straf opgelegd gekregen van de UEFA vanwege ongeregeldheden eerder in dit Europese seizoen.

Feyenoord teamnieuws

Doordat Feyenoord in de laatste minuut een achterstand van 1-0 wist goed te maken in Polen, staan de Rotterdammers er nu in de thuiswedstrijd prima voor.

Doordat de supporters van Feyenoord zich eerder dit seizoen in Europa misdroegen, zal Feyenoord het in de wedstrijd tegen Shakhtar zonder de steun van Het Legioen moeten doen. Er is weliswaar nog een kans dat de UEFA de straf zal terugdraaien, maar anders zal de thuiswedstrijd in een bijna leeg stadion worden gespeeld.

Feyenoord blijft overigens ook in eigen land winnen. De Rotterdammers wisten afgelopen weekend thuis met 2-1 te winnen van Volendam. Feyenoord kwam overigens wel nog achter met 0-1, maar wist diep in de 2e helft alsnog orde op zaken te stellen.

Tegen Shakhtar kan Arne Slot niet beschikken over Quinten Timber, Justin Bijlow en Patrik Walemark. Zij zijn allen geblesseerd.

Shakhtar Donetsk teamnieuws

Ook Shakhtar Donetsk blijft goed presteren in de nationale competitie. Shakhtar staat na 16 wedstrijden op de 1e plaats met 39 punten. Dat is 3 punten meer dan de nummer 2 Dnipro-1. 

Afgelopen weekend beleefde Shakhtar een goede generale voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Ze wonnen namelijk eenvoudig met 0-3 bij Kryvbas Kryvy Rih. Soedakov, Kelsy en Shved scoorden allen voor Shakhtar. 

Shakhtar kan tegen Feyenoord overigens over een geheel fitte selectie beschikken.

Onderlinge resultaten

Feyenoord vs Shakhtar Donetsk werd 3 keer eerder afgewerkt. Twee wedstrijden waren in het Champions League seizoen in 2017. Shakhtar wist toen beide keren te winnen van Feyenoord in de groepsfase.

De wedstrijd in Rotterdam eindigde in 1-2 en de wedstrijd in Oekraïne eindigde in een 3-1 overwinning voor Shakhtar.

Vorige week werd het dus 1-1. Rakitskiy was de doelpuntenmaker van Shakhtar terwijl Bullaude er enkele minuten voor tijd 1-1 van maakte.

Pak 100x je inzet bij BetCity

BetCity heeft een 100x Odds Boost beschikbaar voor nieuwe spelers voor de wedstrijd Feyenoord vs Shakhtar Donetsk.

Als de Rotterdammers weten te winnen, pak je maar liefst 100x je inzet!

Je kunt de odds boost eenvoudig claimen via de knop hieronder.

Voorspelling Feyenoord vs Shakhtar Donetsk

Het gemis van Het Legioen zal de ploeg van Arne Slot zeker zwaar vallen. Als de UEFA de straf hanteert dan zal het voor Feyenoord in Rotterdam een moeilijk karwei worden om te winnen van Shakhtar. 

We schatten de kansen echter hoger in voor de ploeg van Arne Slot als blijkt dat Feyenoord met de steun van Het Legioen mag spelen. De Rotterdammers zullen dan hun ploeg naar voren weten te schreeuwen. 

Uiteindelijk verwachten we dat Feyenoord zich hoe dan ook zal plaatsen voor de volgende ronde.

Wedtips

De wedtips voor Feyenoord vs Shakhtar Donetsk zijn afkomstig van Bet365.

🥅 Beide teams scoren: Nee (1.80)

🏆 Feyenoord wint en houdt de nul (2.37)

⚽ Santiago Gimenez scoort (2.37)