Contacteer Ons

Voorspellingen

Feyenoord vs Ajax Voorspelling

Wedden365 1
Feyenoord vs Ajax Voorspelling – Eredivisie
Aftrap: Zondag 22 Januari, 14.30 uur – De Kuip, Rotterdam

Feyenoord vs Ajax Voorspelling

Aanstaande zondag staat De Klassieker voor de 199e keer op het programma in de Nederlandse Eredivisie: Feyenoord vs Ajax. Dit jaar is Feyenoord sinds lange tijd weer eens de favoriet. De Rotterdammers staan bovenaan in de Eredivisie en Ajax staat momenteel op de 3e plaats met 5 punten achterstand. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Klassieker is een wedstrijd op zich. Statistieken gelden niet. Het gaat om de vorm van de dag. Zowel Slot en Schreuders hoeven hun spelers dan ook niet te motiveren.

Feyenoord heeft het thuisvoordeel en is de ploeg in vorm. Bij Ajax is het crisis en de Rotterdammers zullen dan ook aanstaande zondag hun kans willen grijpen om het gat met de aartsrivaal te vergroten tot 8 punten.

Feyenoord teamnieuws

Feyenoord is na de winterstop gewoon doorgegaan waarmee ze in 2022 zijn geëindigd: het winnen van wedstrijden. Arne Slot zag in de winterstop 2 basiskrachten wegvallen. Zowel Gernot Trauner en Quinten Timber vielen beiden met zware blessures uit in de winterstop.

Ondanks het wegvallen van Timber en Trauner wist Feyenoord in het nieuwe jaar gelijk te spelen tegen Utrecht en te winnen van PEC Zwolle en FC Groningen. Met name Mats Wieffer wist als vervanger van Timber veel indruk te maken. 

Voorin heeft Arne Slot het luxe probleem dat Gimenez als invaller afgelopen weekend weer wist te scoren tegen FC Groningen. Basisspeler Danilo daarentegen wist wederom niet het net te vinden.

Ajax teamnieuws

Bij Ajax is het nog steeds crisis en het lijkt iedere week erger te worden voor de ploeg van Alfred Schreuder. 

Het laatste dieptepunt was het gelijkspel afgelopen weekend tegen FC Twente. Al vroeg in de wedstrijd kwam Ajax met 10 man te staan na een rode kaart voor Rensch. Met 24 schoten op het doel van de nieuwe doelman Rulli mocht Ajax van geluk spreken dat ze niet verloren. 

Bij Ajax is iedereen fit genoeg om aanstaande zondag in een kolkende Kuip aan de aftrap te verschijnen. De Amsterdammers zullen echter niet met al te veel vertrouwen afreizen naar Rotterdam. De laatste overwinning in de competitie dateert namelijk alweer van Oktober 2022.

Onderlinge resultaten

De Klassieker is dus al 198 keer gespeeld en elke editie heeft natuurlijk zijn eigen verhaal.  De laatste editie dateert alweer van maart 2022.

Het werd toen 3-2 in de Johan Cruijff Arena voor Ajax. Anthony, Haller en Tadic scoorden allen voor Ajax. Guus Til en Sinisterra scoorden voor Feyenoord.

Pak 100x je inzet op de klassieker

Een bijzonder wedstrijd vraagt om een bijzonder odds boost, dus heeft BetCity de quoteringen voor winst van Ajax of Feyenoord verhoogd naar maar liefst 100x!

Nieuwe spelers kunnen deze Odds Boost voor de klassieker eenvoudig claimen via deze stappen:

  1. Maak een account via de knop hieronder
  2. Stort een bedrag van minimaal 20
  3. De Odds Boost wordt toegevoegd aan je account

Voorspelling Feyenoord vs Ajax

Feyenoord vs Ajax zal een zeer interessante wedstrijd gaan worden in een volle Kuip. Met het Legioen zal Feyenoord Ajax vroeg proberen vast te zetten. Gezien het vormverschil tussen beide teams denken wij dat Feyenoord in eigen huis een maatje te groot is voor Ajax.

Wedtips

De wedtips voor de klassieker Feyenoord vs Ajax zijn deze keer afkomstig van Bet365 Nederland.

🏆 Winnaar: Feyenoord (2.70)

🏆 Dubbele Kans: Feyenoord of gelijkspel (1.53)

⚽ Beide teams scoren: Ja (1.50)