Contacteer Ons

Voorspellingen

Feyenoord vs Ajax Voorspelling

feyenoord vs ajax
Feyenoord vs Ajax Voorspelling
Aftrap: Zondag 19 December, 13.30 uur – De Kuip, Rotterdam

Feyenoord vs Ajax: Onze Voorspelling

Deze zondag staat voor de 197e keer De Klassieker op het programma in de Nederlandse Eredivisie: Feyenoord vs Ajax. Het belooft een spannende editie te worden daar het de huidige nummers 2 en 3 van de eredivisie ranglijst zijn. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Eigenlijk kan je alle statistieken links laten liggen als het om De Klassieker gaat. Het is een wedstrijd op zich. Het maakt voor beide ploegen niet zoveel uit waar ze eindigen als ze maar van hun rivaal weten te winnen. 

Deze editie van De Klassieker zal helaas zonder publiek in een lege Kuip worden gespeeld vanwege het coronavirus. Dit zal zeker in het voordeel van Ajax spelen.

Feyenoord Teamnieuws
Feyenoord wil de vervelende nasmaak van het gelijkspel in en tegen FC Groningen snel wegspoelen. De Rotterdammers staan op de 3e plek met een gelijk aantal punten als Ajax. Om in het spoor van de koploper PSV te blijven, zal de ploeg van Arne Slot dus van de Amsterdammers moeten winnen. 

Feyenoord zal mede door het gemis van Het Legioen als underdog de wedstrijd in gaan. Desalniettemin hebben de Rotterdammers zeker een goede kans tegen Ajax. Arne Slot kan over een geheel fitte selectie beschikken en dus zal Bryan Linssen, de topscorer van de Eredivisie, in de basis starten.

Ajax Teamnieuws
Ajax is het seizoen met klinkende cijfers begonnen. Met meer dan 40 goals gescoord en slechts een handvol tegen in zowel Nederland als Europa waren de Amsterdammers een plaag voor iedere ploeg. Vorige week kwam daar echter verandering in. Midweeks werd weliswaar Sporting Portugal eenvoudig aan de kant gezet in de Champions League met 4-2. Vorig week was het AZ die in de Johan Cruijff ArenA voor een daverende verrassing zorgde door met 1-2 te winnen.

Is het vermoeidheid, is het onderschatting? Veel Ajax fans vragen het zich af. Beiden mogen namelijk niet aanwezig zijn aanstaande zondag, want dan weet Feyenoord er gretig gebruik van te maken. 

Ajax kan ook over een fitte selectie beginnen. Het is echter de verwachting dat Erik Ten Hag enkele veranderingen zal doorvoeren na het verlies tegen AZ.

Onderlinge resultaten
De Klassieker is dus al 197 keer gespeeld en elke editie heeft zo zijn eigen verhaal. De eerste editie dateert van 100 jaar geleden. In Rotterdam werd het 2-2. De laatste twee edities speelden zich beiden af in 2021 en werden beiden eenvoudig door Ajax gewonnen met 0-3 in Rotterdam en 1-0 in de eigen Johan Cruijff Arena. Op 27 januari, 2019 wist Feyenoord voor het laatst thuis van zijn rivaal te winnen. Het werd maar liefst 6-2 en Robin van Persie wist tweemaal te scoren.

Onze Wedtips voor Feyenoord vs Ajax

Het zal een zeer boeiende wedstrijd gaan worden in een lege Kuip. Het is nog maar af te wachten hoe Feyenoord zich zonder het Legioen weet te redden tegen Ajax. Aan de andere kant weet de ploeg van Arne Slot de tegenstander goed onder druk te zetten. Het spel zal op en neer gaan en uiteindelijk zullen de punten gedeeld worden. 

🥅 Beide teams scoren: Ja (1.54)

🥅 Rust resultaat: Gelijkspel (2.48)

⚽ Totaal doelpunten: minder dan 2.5 doelpunten (2.45)

Odds via BetCity