Contacteer Ons

Voorspellingen

FC Utrecht vs Feyenoord Voorspelling

fc utrecht vs feyenoord voorspelling eredivisie 8 januari 2023
FC Utrecht vs Feyenoord Voorspelling – Eredivisie
Aftrap: Zondag 8 Januari, 12.15 uur – De Galgenwaard, Utrecht

FC Utrecht vs Feyenoord Voorspelling

De Nederlandse competitie gaat weer van start na de WK onderbreking. FC Utrecht ontvangt aanstaande zondag koploper Feyenoord. De Utrechtenaren staan na een stroeve start momenteel op de 7e plaats.

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Zowel FC Utrecht en Feyenoord hebben met vrijwel een volledige selectie kunnen doortrainen tijdens de WK onderbreking omdat er maar een select aantal spelers voor hun land waren opgeroepen.

FC Utrecht teamnieuws

Het grote nieuws bij FC Utrecht is de terugkeer van Jens Toornstra. De middenvelder besloot net voor het WK om Feyenoord te verlaten. Hij voorzag namelijk dat hij niet aan veel speelminuten zou toekomen. 

Een andere grote verandering bij FC Utrecht is het plotselinge ontslag van coach Henk Fraser tijdens de WK onderbreking. Voormalig assistent-trainer Michael Silberbauer is de nieuwe hoofdtrainer en zal dit doen tot en met 2025. 

De ziekenboeg van FC Utrecht is overigens nog behoorlijk vol. Coach Silberbauer kan tegen Feyenoord niet beschikken over Ramon Hendriks, Tommy St. Jago, Mahi, Warmerdam en Nick Viergever vanwege blessures. 

Mike van der Hoorn is geschorst voor aanstaande zondag doordat hij 2 gele kaarten heeft gekregen in de laatste competitiewedstrijd.

Feyenoord teamnieuws

Feyenoord ging als koploper de winterstop in. Het team van coach Arne Slot is ook nog actief in de Europa League. Tijdens de WK onderbreking kreeg Slot overigens slecht nieuws over aanvoerder Gernot Trauner. De Oostenrijker zal geopereerd worden aan zijn knie en dus enkele maanden uit de roulatie zijn. 

Verder kan Slot niet beschikken over middenvelder Quinten Timber. De middenvelder liep tijdens de WK onderbreking een voetblessure op. 

Verder is de gehele selectie van Feyenoord fit genoeg om aanstaande zondag aan de aftrap te verschijnen. Dat betekent dat WK gangers Szymanski en Justin Bijlow gewoon zullen starten.

Onderlinge resultaten

Sinds 2018 stonden FC Utrecht vs Feyenoord in totaal 12 keer tegenover elkaar. Feyenoord wist daarvan 7 keer te winnen. FC Utrecht wist maar 2 keer te winnen. De overige 3 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. 

De laatste keer dat beide teams tegen elkaar speelden was in April vorig seizoen. De wedstrijd eindigde toen in een 2-1 overwinning voor Feyenoord. 

De naar Leeds United vertrokken Luis Sinisterra was de grote man met het winnende doelpunt voor Feyenoord in de blessuretijd.

Voorspelling FC Utrecht vs Feyenoord

Wij denken dat ondanks de blessures bij Feyenoord, de Rotterdammers aanstaande zondag fel van start zullen gaan. In Rotterdam-Zuid leeft het kampioenschap nu meer dan ooit, omdat PSV hun beste speler Gakpo heeft verkocht en het in Amsterdam crisis is bij Ajax. 

FC Utrecht aan de andere kant zal met een nieuwe trainer ook fris aan de aftrap verschijnen. Met name voor Jens Toornstra zal het een bijzondere middag worden. 

Toch denken wij dat Feyenoord uiteindelijk de wedstrijd zal winnen. Ze hebben een brede selectie en wij denken dan ook dat het gemis van Trauner en Timber aanstaande zondag prima opgevangen kan worden.

Wedtips

De wedtips voor FC Utrecht vs Feyenoord zijn afkomstig van BetCity. Maak een account aan via de knop hieronder en zet eenvoudig in.

🏆 Reguliere speeltijd: Feyenoord (1.85)

🥅 Beide teams scoren: Ja (1.53)

⚽ Totaal aantal doelpunten meer dan 2.5 (1.56)