Contacteer Ons

Voorspellingen

FC Twente vs Vitesse Voorspelling

FC Twente vs Vitesse voorspelling 2022
FC Twente vs Vitesse Voorspelling – Eredivisie Speelronde 8
Aftrap: Zaterdag 1 Oktober, 20.00 uur – De Grolsch Veste, Enschede

FC Twente vs Vitesse Voorspelling

FC Twente heeft de eindklassering van afgelopen seizoen een goed vervolg geven en staat na 7 wedstrijden op de 5e plaats in de Eredivisie. De Tukkers ontvangen aankomende zaterdag Vitesse. De ploeg uit Arnhem is het seizoen moeizaam begonnen en is terug te vinden op de 14e plaats. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

FC Twente wil de traditionele top 3 en AZ niet nu al in het begin van het seizoen uit het oog verliezen. Een overwinning in eigen huis is daarom noodzakelijk. Vitesse aan de andere kant wil graag de weg naar boven inzetten en kan daarmee tegen FC Twente beginnen.

FC Twente teamnieuws

Ron Jans heeft van FC Twente weer een ware subtopper gemaakt. Met 13 punten uit 7 wedstrijden doen De Tukkers leuk mee in het linkerrijtje van de Eredivisie. Vooral de 2–1 overwinning enkele weken geleden tegen PSV was indrukwekkend. 

De overwinning tegen PSV was overigens de laatste overwinning van FC Twente in drie wedstrijden. Daarna werd er tegen AZ gelijk gespeeld met 1-1 en werd er in en tegen Heerenveen verloren met 2-1. 

Tegen Vitesse kan Ron Jans geen beroep doen Julio Pleguezuelo, Michal Sadilek, Sem Steijn, Daan Rots en keeper El Maach. De rest van de selectie is fit genoeg om ingezet te worden tegen Vitesse.

Vitesse teamnieuws

De slechte start van het nieuwe seizoen van Vitesse kent een slachtoffer in de persoon van trainer Thomas Letsch. De Duitse trainer is weliswaar niet ontslagen, maar de clubleiding kon geen ‘nee’ zeggen tegen de vertrekwens van Letsch.

VFL Bochum had laten weten erg geïnteresseerd te zijn om de trainer van Vitesse over te nemen. 

Uiteindelijk was vorige week dan de kogel door de kerk. Letsch vertrok bij Vitesse en de club uit Arnhem wist Phillip Cocu als nieuwe trainer aan te stellen. Onder Cocu moet Europees voetbal veilig gesteld worden dit seizoen.

De laatste wedstrijd werd tegen Volendam teleurstellend gelijk gespeeld in eigen huis. Het werd 1-1. De wedstrijd daarvoor was FC Utrecht met 1-0 te sterk in De Galgenwaard.

Mitchell Dijks en Markus Schubert zijn beiden geblesseerd. Tevens is Maximilian Wittek geschorst. Zij zullen dus allemaal niet meedoen tegen FC Twente.

Onderlinge resultaten

Sinds 2018 speelden FC Twente vs Vitesse 7 keer tegen elkaar. Vitesse won daarvan 4 wedstrijden. FC Twente wist 3 keer te winnen. 

De laatste wedstrijd was in Enschede in februari van dit jaar. Het werd toen 3-0 voor FC Twente door 2 doelpunten van oud Vitesse speler Ricky van Wolfswinkel.

Voorspelling FC Twente vs Vitesse

Wij verwachten dat Vitesse scherp en fris aan de aftrap in Enschede zal verschijnen. De aanstelling van Cocu zal de ploeg zeker nieuwe energie geven. 

Daarnaast weten we inmiddels dat FC Twente thuis erg goed voor de dag kan verschijnen. Wij denken dan ook dat het een wedstrijd met veel doelpunten zal worden en die uiteindelijk eindigt in een overwinning voor FC Twente.

Wedtips

De wedtips voor FC Twente vs Vitesse zijn afkomstig van Bet365. Maak een account aan via onderstaande knop en zet in op jouw favoriete weddenschap.

🏆 Winnaar: FC Twente (1.70)

🥅 Beide teams scoren: Ja (1.70)

⚽ Ricky van Wolfswinkel scoort (2.25)