Contacteer Ons

Voorspellingen

FC Twente vs FC Utrecht Voorspelling

FC Twente vs FC Utrecht voorspelling eredivisie 22 januari 2023
FC Twente vs FC Utrecht Voorspelling – Eredivisie
Aftrap: Zondag 22 Januari, 14.30 uur – De Grolsch Veste, Enschede

FC Twente vs FC Utrecht Voorspelling

Aanstaande zondag staat er een subtopper op het programma in de Eredivisie. De nummer 5, FC Twente, speelt dan tegen de nummer 7, FC Utrecht. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

FC Twente staat 6 punten achter op koploper Feyenoord en het gat met Utrecht is 5 punten. Een overwinning is dus noodzakelijk om de aansluiting met de top te behouden voor FC Twente.

Aan de andere kant willen de Utrechtenaren FC Twente niet uit het oog verliezen en het gat van 5 punten terugbrengen naar 2 punten.

Er staat zondag dus genoeg op het spel bij FC Twente vs FC Utrecht. Lees gauw verder voor onze voorspelling.

FC Twente teamnieuws

FC Twente is alweer 8 wedstrijden ongeslagen in zowel de competitie en de KNVB beker. Ron Jans heeft een goed voetballende ploeg van FC Twente gemaakt. Dit is ook niet bij andere clubs onopgemerkt gebleven.

Er wordt namelijk aan alle kanten getrokken aan de spelers uit Enschede. Zo heeft FC Twente met alle moeite de gewilde middenvelder Zerrouki binnen boord weten te houden. 

Afgelopen weekend speelde FC Twente gelijk tegen Ajax. Het grootste gedeelte van de wedstrijd werd er tegen 10 man gespeeld. Toch wisten de Tukkers de wedstrijd niet te winnen.

Net als tegen Ajax is de gehele selectie van FC Twente fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen aankomende zondag. Dat houdt dus in dat Zerrouki gewoon op het middenveld zal starten.

FC Utrecht teamnieuws

FC Utrecht begon het seizoen nog middelmatig, maar heeft inmiddels de weg naar boven gevonden. De laatste keer dat er verloren werd was in oktober vorig jaar. Toen werd er met 6-1 verloren bij PSV. Sindsdien zijn de Domstedelingen alweer 8 wedstrijden ongeslagen. 

Afgelopen weekend werd er met 2-2 gelijkgespeeld bij Go Ahead Eagles. Lang leek het erop dat FC Utrecht zou winnen, maar Sylla Sow van Go Ahead Eagles maakte in de 90e minuut de gelijkmaker. 

De ziekenboeg van FC Utrecht is inmiddels al aardig vol aan het lopen. Ramon Hendriks, Tommy St. Jago, Django Warmerdam en Nick Viergever zijn allen langdurig geblesseerd met knieblessures.

Onderlinge resultaten

Sinds 2018 stonden FC Twente vs FC Utrecht 7 keer tegenover elkaar. FC Utrecht wist daarvan 4 wedstrijden te winnen. FC Twente wist slechts 1 keer te winnen en er werd 1 keer gelijkgespeeld. 

De laatste keer dat beide teams tegen elkaar speelden, was in December 2021. De wedstrijd eindigde toen in een 1-1 gelijkspel. Ricky van Wolfswinkel, die een verleden heeft bij FC Utrecht, scoorde toen voor FC Twente. Mahi scoorde vervolgens in de laatste minuut de gelijkmaker. 

Voorspelling FC Twente vs FC Utrecht

Omdat er veel op het spel staat voor beide teams, verwachten we een open wedstrijd. Gezien de vorm waarin FC Twente momenteel verkeert, denken we dat FC Twente uiteindelijk de 3 punten thuis weet te houden in een wedstrijd met veel doelpunten aan beide zijden.

Wedtips

De wedtips voor FC Twente vs FC Utrecht zijn afkomstig van Circus. Maak een account aan via deze knop en claim tot wel €250 welkomstbonus.

🏆 FC Twente wint (1.77)

FC Twente scoort meer dan 1.5 doelpunten (1.68)

🥅 Beide teams scoren: Ja (1.69)