Contacteer Ons

Voorspellingen

FC Twente vs Ajax Voorspelling – KNVB Beker

FC Twente vs Ajax Voorspelling KNVB Beker 9 februari 2023
FC Twente vs Ajax Voorspelling – KNVB Beker
Aftrap: Donderdag 9 Februari, 18.45 uur – De Grolschveste, Enschede

FC Twente vs Ajax Voorspelling

Deze week staan de achtste finales van de KNVB beker op het programma. Aanstaande donderdag wordt er een kraker gespeeld in Enschede. FC Twente ontvangt dan Ajax. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In de competitie staan beide ploegen maar 3 punten van elkaar verwijderd. Ajax staat momenteel op de 3e plaats en FC Twente vinden we terug op een keurige 5e plaats. 

In de vorige ronde van de KNVB beker wist Ajax eenvoudig af te rekenen met FC Den Bosch dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. FC Twente, op hun beurt, wist moeiteloos te winnen van Telstar.

Aankomende donderdag staan beide teams voor de grote opgave om de kwartfinale van de KNVB beker te bereiken.

FC Twente teamnieuws

Alhoewel FC Twente alweer 11 wedstrijden op rij ongeslagen is in zowel de competitie en de KNVB beker, weet de ploeg van Ron Jans niet meer eenvoudig te winnen. De laatste 3 wedstrijden werden namelijk allemaal gelijk gespeeld. 

Afgelopen weekend werd er zelfs teleurstellend gelijk gespeeld tegen het worstelende FC Groningen. FC Twente kwam in het noorden van het land niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De Tukkers kwamen al razendsnel na 5 minuten op voorsprong door een doelpunt van Sem Steijn. De Groningers wisten vervolgens de stand gelijk te trekken door in de 69e minuut te scoren. 

Net zoals in alle wedstrijden in het nieuwe kalenderjaar, kan Ron Jans ook voor deze wedstrijd beschikken over een geheel fitte selectie. Het is nog maar de vraag of de ervaren coach de kans gunt aan de bankzitters daar er veel op het spel staat.

Ajax teamnieuws

Bij Ajax is er nog altijd geen sprake van absolute rust. Na het ontslag van trainer Alfred Schreuder, werd er besloten om geen nieuwe trainer van buitenaf aan te stellen. De trainer van Jong Ajax, John Heitinga, heeft de taak gekregen om het seizoen af te maken als hoofdtrainer.

De eerste wedstrijd van Heitinga als trainer was direct een succes. Afgelopen weekend werd er namelijk met 5-0 gewonnen van Cambuur. Berghuis en Brobbey waren beiden erg belangrijk met ieder 2 goals. 

Met alles dat zich heeft afgespeeld buiten het veld, is het opvallend rustig in de ziekenboeg van de Amsterdammers. John Heitinga zal dan ook verheugd zijn dat hij over een geheel fitte selectie kan beschikken.

Onderlinge resultaten

Een wedstrijd voor de beker is heel anders dan een competitiewedstrijd. Daarom zijn statistieken dan ook minder van belang.

FC Twente en Ajax speelden 2 keer eerder tegen elkaar in de KNVB beker in de laatste 12 jaar. De eerste keer werd het 3-2 voor FC Twente in 2011. De tweede keer was in 2017, toen werd het 1-1.

De gelijkmaker kwam toen van de voet van Twente speler Assaidi in de allerlaatste minuut. Vervolgens ging Twente verder door de penalty's beter te nemen dan Ajax.

50x je inzet bij BetCity

Nieuwe spelers bij BetCity kunnen gebruik maken van een interessante Odds Boost.

De quoteringen voor winst van FC Twente óf Ajax, wordt namelijk verhoogd naar maar liefst 50x!

Je claimt de Odds Boost in 3 simpele stappen:

  1. Maak een account via de knop hieronder
  2. Stort minimaal 20
  3. Selecteer de Odds Boost in je account

Voorspelling FC Twente vs Ajax

FC Twente vs Ajax is een wedstrijd op zich net zoals alle andere bekerwedstrijden. Statistieken kunnen daarom achterwege gelaten worden. Het is de vorm van de dag die aanstaande donderdag zal bepalen wie er door zal gaan naar de kwartfinale van de KNVB beker.

Wij denken dat beide coaches aanstaande donderdag met hun sterkste elftal aan de aftrap zullen verschijnen. De Grolsch Veste is uitverkocht en thuis heeft Twente al meerdere malen laten zien dat ze dit seizoen moeilijk te verslaan zijn.

Wij zetten dus in op winst voor FC Twente in een wedstrijd tussen 2 teams die niet veel voor elkaar onderdoen.

Wedtips

De wedtips voor FC Twente vs Ajax zijn afkomstig van BetCity.

🏆 FC Twente wint (3.50)

🥅 Beide teams scoren in 1e helft (4.00)

⚽ Meer dan 2.5 doelpunten (1.68)