Contacteer Ons

Slots

Empire Fortune

Met 20 winlijnen verdeeld over 5 rollen en een RTP van 94,3% heeft Yggdrasil weer een mooi kast neergezet, welke in 2016 op de iGaming markt is gekomen. De maximale winst van deze kast staat met zijn hoge volatiliteit op €200.000. Tot slot heeft deze gokkast een minimale en maximale inleg van €0,20 en €100.

Hoe ziet Empire Fortune eruit?

Laten we vooropstellen, dat Yggdrasil weet hoe ze een mooie kast kunnen maken. Empire Fortune is net als vrijwel hun hele assortiment zeker geen uitzondering. Het hele thema geeft het idee dat je in een Weense balzaal bent en op het punt staat de dansvloer op te gaan, maar eerst nog even een dansje wil wagen op deze kast. 

Barok gouden lijsten, mooie edelstenen en een achtergrond vol met gouden munten en schatten. De standaard iconen hebben een zilveren randje en de luxe iconen zijn omlijst. Hierdoor zien ze eruit als broches, compleet met Fabergé ei als bonussymbool. 

De rustige klassieke muziek past helemaal bij de kast en is kraakhelder. Deze wordt wat fanatieker in ritme wanneer het spannend wordt op de gokkast. De geluidseffecten zijn minimaal, maar dat mag de pret van deze kast niet drukken.

Hoe speel je Empire Fortune?

De standaard iconen op deze gokkast komen rechtstreeks uit een kaartspel en zijn rode harten, groene klaveren, blauwe ruiten en paarse schoppen. Hiernaast kent deze kast ook een blauwe ovale diamant, een paarse vierkante diamant, een groene driehoekige diamant en een rode druppel diamant. Deze iconen hebben een puntenaantal van 35 tot 2500 coins. 

In het midden zien we de spinknop, met aan de linkerkant de maxbet knop, de cash inleg, de coin waarde en het aantal winlijnen. Aan de rechterkant vinden we de autoplay, welke met een druk op de knop ingesteld kan worden van 10 naar oneindig. Tot slot vinden we daarnaast de winwaarde van de ronde en je speelsaldo in euro. 

Het doel is om zoveel mogelijk free spins te krijgen. Je krijgt minimaal 10 free spins als je 3 iconen draait. 

Dan zijn er ook nog de bonus eieren, welke bij 3,4 of 5 eieren een taart spin minigame geven. Hoe meer eieren, hoe hoger je in de taart mag spinnen en hoe groter de prijzen zijn die je kunt winnen. 

Een leuk extraatje is dat wanneer je twee bonuseieren of free spin iconen draait, zullen deze een ronde worden vastgehouden zodat je meer kans hebt om de bonusrondes te activeren.

Empire Fortune

Bonussen

De bonussen worden vertolkt door de bonuseieren en de free spins. Afhankelijk van het aantal free spins iconen dat je gedraaid hebt, worden er ook bonus multipliers uitgereikt. Bij 3 iconen krijg je 10 spins en een x2 verdubbelaar. Bij 4 iconen krijg je 20 free spins en een x4 verdubbelaar. Als je echt geluk hebt en 5 iconen draait, krijg je 30 free spins en een multiplier van 10. Als je dit voor elkaar krijgt gaat het al snel heel hard met je winst! 

De bonuseieren, werken op bijna dezelfde manier, maar heeft de mogelijkheid een bonustaart vrij te spelen. Hoe meer eieren je draait, hoe hoger je inzet in de bonus ronde is. De taart bestaat uit 3 lagen. Bij 3 eieren mag je draaien op het eerste bonusniveau. Als je 4 eieren draait mag je een spin op de midden rol doen. Bij 5 Fabergé eieren mag je de bonusronde spelen op de bovenste rol. Hier staat de mega jackpot op, welke de vorm van de diamant belichaamt.

Ons oordeel over Empire Fortune

Empire Fortune is een gokkast voor liefhebbers van risico. De hoge volatiliteit van de kast geeft veel bonus als ie valt, maar je moet wel veel moeite doen om hem te laten vallen. Wij zien liever wat regelmatiger “motivatie” uit de kast komen, maar elke kast heeft zijn liefhebbers. Als je het niet erg vindt om op een moeilijkere kast te spelen en er een mooie ervaring aan over wil houden, is dit gegarandeerd een kast die je geprobeerd moet hebben.