Contacteer Ons

Slots

Elements: The Awakening

Ondanks dat het er niet zo uitziet, komt deze slot van NetEnt al uit 2017. Elements: The Awakening is een gokkast met 5 rollen met elk 3 iconen, wat goed is voor een RTP van 96% en een medium volatiliteit. Het spel heeft 20 winlijnen, een minimale en maximale inleg van €0,20 en een maximale inleg van €100. Dit alles levert maximaal 300.000 munten aan winst op, wat gelijk is aan 1.5 miljoen euro.

Hoe ziet Elements: The Awakening eruit?

Zodra je het spel begint, zie je dat er sprake is van hoge kwaliteit graphics en dat maakt ons gelukkig. Niet alleen het beeld is goed, maar het geluid is speciaal gemaakt voor deze slot en versterkt daardoor de beelden.

Uiterlijk
Op de achtergrond zien we de 4 elementen lucht, aarde, vuur en water. De iconen op de voorgrond zijn daarop gebaseerd. De slot zelf zweeft als het ware in de achtergrond en heeft geen kader. Hierdoor komt de gokkast goed tot zijn recht en is hij duidelijk zichtbaar. De spinknop heeft een extra functie, waarover later meer. Alles past bij elkaar en dat is een heel goede zet geweest van NetEnt

Muziek en geluid
De muziek in Elements: The Awakening is natuurlijk en fantasy-achtig tegelijkertijd, heel minimaal aanwezig en toch voldoende op de voorgrond om te blijven boeien. Zachte digitale piano tonen worden afgewisseld door de geluiden van de gokkast, die op zichzelf al een goede soundtrack maken om het spel mee te spelen.

Hoe wordt Elements: The Awakening gespeeld?

Elements: The Awakening is een cascadestijl gokkast zoals we die wel vaker zien. Dit betekent dat de iconen allemaal tegelijk in het scherm vallen. Als er een winlijn wordt gemaakt verdwijnen de iconen, vallen de overige iconen naar beneden en worden er van boven extra iconen toegevoegd. Dit gaat door totdat er geen winlijnen meer worden gemaakt, wanneer je een nieuwe ‘spin’ krijgt.

Iconen
De iconen van de slot zijn allemaal uniek en we vinden eens geen kaartsymbolen in het spel. Dit vinden we echt een verademing, want deze symbolen zijn nog steeds in bijna elk spel terug te vinden. Van hoge naar lage waarde zijn de iconen in Elements: de vuurwezens, aardewezens, luchtwezens en waterwezens, met daaronder de vuur, aarde, lucht en water emblemen. 

Besturing
De besturing van Elements is bijzonder omdat de spinknop een dubbele functie heeft. Hij geeft namelijk aan met welk element je de winlijnen hebt gemaakt aan de hand van de 4 kleuren. Als je de spinknop vol krijgt, worden er free spins toegekend. Hierover later meer.

Leuk detail is dat de uitleg van het spel ook helemaal in stijl is gemaakt. het ziet er uit als een ouderwetse handleiding, waarop het spel aan de hand van tekeningen wordt uitgelegd. Heel vet!

elements: The awakening

Bonussen

De free falls in dit spel worden eens niet vrijgespeeld door scatters, maar komen door meerdere winlijnen op rij te maken. De vier elementen hebben allemaal hun eigen free spins, wat een extra dimensie aan het spel geeft.

Free Spins
De spinknop geeft door middel van de bijbehorende kleur aan welke free spins geactiveerd worden. Afhankelijk van welk element de overhand heeft, krijg je een andere spelmodus met 10 free falls waarin de wilds allemaal een andere functie hebben.

  • Vuur: Fire wilds komen voor op rol 2, 3 en 4 en veranderen twee aangrenzende iconen in wilds
  • Lucht: Twee wilds worden willekeurig aan het spel toegevoegd. Deze veranderen elke fall van plaats
  • Aarde: Earth wilds zijn sticky en blijven actief voor maximaal 3 winlijnen die winst opleveren
  • Water: Water wilds komen voor op rol 2, 3 en 4 en breiden zich altijd uit naar een volledige rij

Interessant detail is dat deze free falls elk hun eigen introductievideo hebben. Hierdoor waan je je in een film of spel in plaats van in een gokkast.

Wat vinden wij van Elements: The Awakening?

Soms komt er een slotmachine langs die op letterlijk elk vlak heel erg goed in elkaar zit. Elements: The Awakening is een goed voorbeeld van zo’n gokkast en we kunnen met recht zeggen dat dit spel  een plek in onze top 3 heeft veroverd!

Het audiovisuele deel is tot in de puntjes verzorgd en de vier verschillende free falls blijven het spel lange tijd interessant houden. Elements: The Awakening speelt meer als een computerspel dan een gokkast, wat ons heel enthousiast maakt.