Contacteer Ons

Slots

Easter Island

 

Deze lachwekkende slotmachine van Yggdrasil is uitgebracht in 2018. De Easter Island slot heeft een RTP van 96.1%, 27 winlijnen en is goed voor een maximale uitbetaling van €412.000. De minimale inleg is €0,10 en de maximale inleg is €200. Er is geen jackpot of bonusronde, maar wel andere leuke features zoals respins en uitbreidende rollen.

Hoe ziet de Easter Island slot eruit?

Na een korte intro van een vogel die iets uit de grond probeert te pikken en eindigt met twee Paaseiland hoofden, komen we in het spel terecht. Was de intro nodig? Nee helemaal niet, maar het zet wel de toon die Yggdrasil wil laten zien en is een leuke extra.

Uiterlijk
Het mag duidelijk zijn dat de slotmachine zich op Paaseiland afspeelt, dus dit is ook wat de achtergrond laat zien. De slot zelf bevindt zich in een soort van tempel met twee paaseiland hoofden ernaast. Deze hoofden zijn erg actief, waarover je hieronder meer leest.

Paaseiland standbeelden
We denken dat de hoofden op Paaseiland veel minder toeristen zouden trekken als ze zo waren als ze in de Easter Island gokkast zijn. Ze staan namelijk geen moment stil, beginnen vaak te lachen en houden je continu bezig. Een leuke gimmick, maar wel iets wat na een tijdje spelen vrij vervelend wordt.

Muziek en geluid
Op een of andere manier past de muziek perfect bij het thema en uiterlijk van het spel. Het is moeilijk om Paaseiland-muziek voor te stellen, maar de manier waarop Yggdrasil dit heeft gedaan geeft het spel een soort Disney vibe. De geluiden zijn overtollig aanwezig en het is duidelijk dat dit komedisch bedoeld is. Meer dan geslaagd, maar we vragen ons af hoe lang die animaties van de hoofden leuk blijven.

Hoe wordt de Easter Island gokkast gespeeld?

In eerste instantie bestaat de Easter Island gokkast uit een speelveld van 5 rollen met elk drie iconen. De bedoeling is om hierop winlijnen van links naar rechts te maken, waarna er een aantal extra's beginnen. Als je een begin van een winlijn maakt van 2 iconen beginnen de Paaseiland beelden hysterisch te lachen, en hopen ze dat je er 3 iconen van weet te maken.

Extra's
Bij een winlijn van drie iconen krijg je namelijk een gratis respin. Hierbij worden geen iconen vastgehouden, maar wordt het speelveld gewoon helemaal opnieuw gespeeld. Als je een winlijn van 4 iconen maakt wordt het speelveld uitgebreid naar 5×5 rollen, en bij 5 iconen wordt dit zelfs 5×7 rollen. Je krijgt dan ook weer een respin, waardoor je een winlijn kan proberen te maken op het grotere speelveld.

Symbol Swap
Tijdens de respin gebeurt er nog iets belangrijks. Het linker standbeeld zuigt alle lage iconen op, waarna het rechter standbeeld weer een aantal iconen uitspuugt die jouw winlijn kunnen aanvullen. Tijdens de respin zullen er dus meer iconen aanwezig zijn die een winlijn kunnen maken, waardoor de kans groter is dat je een hoge prijs wint of een extra feature vrijspeelt.

Iconen
De iconen van het spel passen geheel in het thema. Van hoog naar laag zien we de rode vogel, de gele vos, groene schildpad, paarse draak en het blauwe wezen. Daarnaast zien we nog de laag betalende iconen in de vorm van harten, ruiten, klaveren en schoppen.

Easter Island

Bonussen

De Easter Island slot kent geen bonusgame zoals we die vaak zien bij andere gokkasten. De hierboven genoemde extra's, zoals de Symbol Swap en de uitbreidende rollen, zorgen ervoor dat je de bonusgame ook helemaal niet mist in het spel.

Daarnaast spelen de wilds een belangrijkere rol dan in andere gokkasten. Wilds komen alleen voor op rol 2 en 4 en hebben ook nog extra functies. Als je wilds deel uitmaken van een winlijn worden ze sticky voor de respin en zullen ze zich uitbreiden naar de volledige rol. Hierdoor heb je veel meer kans om winst te maken tijdens je gratis respin.

Ons oordeel over de Easter Island gokkast

Dit is een moeilijk spel om te beoordelen, omdat hij erg goed is maar ook snel irritant wordt. Het spel zelf is solide en het gebrek aan de bonusgame wordt meer dan goed gemaakt met alle extra's die we hierboven besproken hebben. De standbeelden beginnen na een tijdje wel echt vervelend te worden, waardoor wij snel naar de muteknop hebben moeten zoeken (je kan hem vinden achter het plus-symbool aan de linkerkant). Als je hem op mute speelt is dit zeker een prima gokkast, waar je gegarandeerd veel plezier aan kan beleven.