Contacteer Ons

Slots

Dead or Alive

 

NetEnt heeft deze cowboyachtige slotmachine uitgebracht op 13 december 2017. De Dead or Alive gokkast heeft een RTP van 96.8% en een hoge volatiliteit. Met 9 winlijnen, een minimale inleg van €0,09 en maximale inleg van €18, is dit een perfecte kast voor beginnende high rollers. De maximale uitbetaling is 12.000x je inleg en kan dus oplopen tot €216.000.

Hoe ziet de Dead or Alive gokkast eruit?

Dead or Alive is een videoslot met een duidelijk western thema. Op de achtergrond zien we een prairie, met in de verte een paar karakteristieke bergen en een Amerikaanse windmolen. Leuk detail is dat de achtergrond tijdens de free spins modus in een saloon verandert. 

Uiterlijk
in de slot op de voorgrond zien we ook de typische western stijl terug. Hij heeft rijen in plaats van een raster, wat goed bij het thema past. Dit thema is een van de weinige excuses om een aantal kaart iconen als spelvulling te gebruiken, want kaarten is een favoriete bezigheid uit die tijd. Eens in de zoveel seconden flitst er ook nog wat bliksem op de achtergrond, wat netjes de toon zet voor het thema. 

Muziek en geluid
Helaas is er niet echt muziek te bekennen in Dead or Alive. De hele soundtrack van het spel bestaat uit geluidseffecten die wat langer zijn dan normaal, maar we kunnen het geen muziek noemen. Het klinkt aardig, maar heeft niet onze voorkeur. Met dit thema was het vrij makkelijk geweest om goede muziek te vinden. Een gemiste kans wat ons betreft.

Hoe wordt Dead or Alive gokkast gespeeld?

Buiten dat het uiterlijk van de kast netjes in thema is, past het spel zelf ook goed in de cowboystijl. Je speelt het spel vanuit een bountyhunter die op jacht is naar de personen op de ‘dead or alive’ posters. Deze posters fungeren als Wild in het standaard spel.

Iconen
De iconen van het spel zijn in aflopende waarde, de scatter, de sheriff badge, de holster, de hoed, de laarzen, de whisky, de A, K, Q, 10 en 9. 

Besturing
De layout van het spel is wat we vaker van NetEnt zien. Interessante extra is de ‘Feature Preview’ welke je een voorproefje geeft van wat je te wachten staat in de free spins modus. Verder vind je de belangrijkste knoppen in het midden van het spel en kan je aan de linkerkant het informatiescherm openen.

dead or alive

Bonussen

De free spins ronde is waar het allemaal om draait in de Dead or Alive gokkast. Je bereikt de free spins door minimaal 3 scatter symbolen te draaien, wat resulteert in 12 gratis spins.

Free Spins
Tijdens de free spins modus is de jacht op de ‘wanted' bandieten echt geopend. Hoe meer van deze bandieten je weet te vangen, hoe groter de geldprijs waarmee je naar huis gaat. De wilds in de free spins modus zijn sticky en blijven staan totdat je geen spins meer overhebt, daarnaast hebben alle winlijnen ook nog een 2x multiplier.

Als je een sticky wild op elke rol krijgt, worden er eenmalig 5 extra spins toegekend. Bij het draaien van 3 scatters worden er nog eens 12 extra gratis spins toegekend en blijven de wilds uit de vorige ronde staan. Vooral als dit gebeurt kan je je klaar maken voor hele hoge prijzen!

Ons oordeel over Dead or Alive slot

De grote afwezige in dit spel is de muziek. Een eenvoudig Western deuntje met een valse piano uit een saloon had al veel goed gemaakt, maar misschien zien we dat terug in Dead or Alive 2? Afgezien van de muziek is het Dead or Alive gokkast een solide spel die het erg de moeite waard maakt om door te spelen.

De free spins geven een echte uitdaging en zorgen voor veel grotere prijzen dan het gewone spel. Daarnaast gooit de lage maximale inleg de deuren open voor highrollers met een laag budget, maar geeft het ze de kans om toch nog grote winsten te pakken. Probeer Dead or Alive hierboven uit en kijk of het wat voor je is.