Contacteer Ons

Slots

Cygnus

Deze gokkast van Elk Studios is vernoemd naar het sterrenbeeld Cygnus, waarvan de ligging is gebaseerd op de Pyramides van Giza. Cygnus  is een cascade kast met iconen in de vorm van balletjes, waardoor de iconen na een winlijn naar links rollen tot ze weer vast zitten. Leuke gimmick waardoor het iets weg heeft van een computerspel. De RTP is 96.1% en de volatiliteit is hoog. Het aantal winlijnen is van 4096 tot 262.144, de minimale inleg is €0,20 en de maximale €100. Deze combinatie van winlijnen en inleg is verantwoordelijk voor de maximale prijzenpot van €500.000.

Hoe ziet Cygnus eruit?

Niet alleen het sterrenbeeld maar ook de achtergrond doet ons vertellen dat we ons in het oude Egypte bevinden, we zien namelijk een piramide en hiërogliefen. De voorgrond en de kast zelf zitten tussen 2 van Cleopatra’s naalden. De iconen zijn allemaal in stijl en zelfs de standaardiconen zijn goed in thema. 

Muziek en geluid
De muziek kan zo uit een Indiana Jones film getrokken zijn en is van hoge kwaliteit. Er zit een lus in de muziek, maar deze is allesbehalve storend en kan lekker door rommelen op de achtergrond. Als je eenmaal in het spel opgaat hoor je deze niet meer. De geluidseffecten zijn ook helemaal in thema, al zouden ze ook in een andere setting goed kunnen werken. Niet helemaal Egyptisch, maar toch perfect passend.

Hoe wordt Cygnus slot gespeeld?

Cygnus is zoals Elk studio’s het noemt een avalanche kast. De winlijnen worden nog steeds berekend vanaf de linkerkant. Omdat de iconen niet recht naast elkaar staan is het wat lastiger om te zien wat precies een winlijn vormt. Zodra je 3 iconen in aangrenzende ‘rollen’ naast elkaar hebt gedraaid wordt er een winlijn gevormd.

Cascade stijl
Nadat je een winlijn hebt gemaakt ontploffen de desbetreffende iconen en verdwijnen ze. De iconen die los komen te liggen rollen van rechts naar links op hun plaats. Zo wordt het speelveld gehusseld en kan er weer gespind worden. Als je een winlijn hebt gemaakt wordt er in de volgende spin een extra rij met iconen toegevoegd. Hierdoor wordt het aantal winlijnen dus verhoogd.

Besturing
De layout van het spel is simpel, met in elke hoek van het scherm een knop. Rechtsboven de autospin knop, rechtsonder de spinknop, links onder de inlegselector en linksboven de opties van het spel. 

Iconen
De iconen zijn van hoog naar laag de 7, de kat, de kameel, de ibis, de rode blauwe en groene edelsteen.

Cygnus

Bonussen

Het icoon op de linker Naald van Cleopatra heeft een speciale functie. Als een bonusicoon tegen de linker pilaar aan valt, worden er 7 free spins gegeven. Deze free spins werken met de volledige 8 rijen, waardoor je extra veel winlijnen hebt. Gedurende de free spin, zijn de multiplier scatter iconen sticky wat betekent dat ze behouden worden gedurende de spins. 

Wild
Dan is er nog het standaard wild icoon, welke iconen vervangt en winlijnen compleet maakt. Deze ziet er iets meer uit als een pokerchip en heeft overal weinig te maken met het Egyptische thema. Voordeel is wel dat hij daardoor goed opvalt.

Ons oordeel over Cygnus slot

De muziek is goed, het geluid is allesbehalve vervelend en het spel is echt oprecht leuk. Het enige nadeel is dat de te winnen prijzen wat minder groot zijn en het moeilijk is om in de free spins modus te komen. Wil dit dan zeggen dat je deze niet moet proberen? Nee, integendeel zelfs. Elk heeft een bepaalde vakkundigheid van het produceren van gokkasten die je aandacht voor een lange tijd kunnen pakken. We raden de Cygnus slot dus zeker aan!