Contacteer Ons

Slots

Crusader

Crusader is een gokkast met 5 rollen van minimaal 4 symbolen en een totaal van 26 winlijnen. De rijen kunnen groter worden tot een totaal van 12 symbolen en 98 winlijnen. De kast biedt een 96.1% RTP met een maximale winst van 250.000. De minimale inleg is €0,20 en de maximale inleg is €100. Deze gokkast van Elk Studios heeft ook nog een multifunctionele wild, waarover je meer kan lezen in de bonussectie.

Hoe ziet Crusader slot eruit?

Van alle kasten die we tot nu toe van Elk hebben mogen ervaren, is dit degene die op visueel gebied het minst tot ons spreekt. Dit kan te maken hebben met het thema, maar ook met het uiterlijk van de kast. In ons oordeel zullen we hier wat dieper over ingaan. 

Uiterlijk
De achtergrond van de kast is een veldslag met 2 kastelen tegenover elkaar en de “fog of war” zichtbaar. De voorgrond is duidelijk middeleeuws en sluit goed aan op het plunderthema van de kast. De goud omlijste kast is duidelijk en de iconen zijn ook goed zichtbaar zoals we van Elk gewend zijn. 

Muziek en geluid
De muziek past bij het middeleeuwse thema en is allesbehalve vervelend, maar is wat aan de tamme kant. Het heeft niet geholpen om ons op te zwepen en het spel spannender te maken. De geluidseffecten passen ook goed, maar blinken ook niet uit.

Hoe wordt Crusader gespeeld?

Crusader is een spel wat met de speler groeit. Dit wil zeggen dat de kast uitgebreid wordt zodra je een Expand icoon tegenkomt. Hierdoor komen er meer iconen op de rollen, waardoor de winlijnen dus uitgebreid worden. Dit is een leuke gimmick die we wel vaker bij gokkasten van Elk studios zien.

Crusader wild
Daarnaast zal de wild ook af en toe in een crusader veranderen en deze geeft op zijn tijd nog meer wilds af om meer winlijnen te maken. Zodra de crusader in beeld komt, zal deze respins triggeren tot hij helemaal op het scherm past, waarna de normale gang van zaken weer doorgaat. 

Iconen
De iconen van de kast zijn in aflopende waarde de kelk, de doos, het mes, de ster, het schild, de munt, de A, K en Q. Daarnaast hebben we nog bovengenoemde crusader, de wild en de ‘expander’

Besturing
De layout van de kast is simpel, wat we kunnen verwachten van Elk studios. In elke hoek staat een optie en we beginnen rechtsboven met de autospin knop. Deze is in te stellen van 10 tot 100 spins. Daaronder staat de spin knop, links daarvan in de linkerhoek, de inleg selector en daarboven de opties.

Crusader

Bonussen van Crusader slot

Buiten de langzaam over het spel kruipende kruisvaarder en een aantal wilds op het veld is er nog een andere wildfunctie die het spel interessant maakt. 

Free spins
Als je de kruisvaarder aan beide zijkanten van het veld weet te spinnen, zal deze free spins geven. Tijdens de free spin modus zullen er vaker expansion iconen tevoorschijn komen, waardoor je meer winlijnen krijgt. Om hoeveel spins het gaat, is niet duidelijk, want dit wordt in de uitleg van het spel niet goed uitgelegd.

Ons oordeel over Crusader

Dit spel heeft potentie om heel leuk te zijn als de volatiliteit iets omhoog gaat. We hebben helaas niet veel winsten uit de kast kunnen halen in de demo modus die we hebben getest.

Los daarvan is het een prima gokkast met een goed audiovisueel plaatje zoals we dat van Elk gewend zijn. Het uitbreidende speelveld in combinatie met de crusader wild houdt het spel spannend, waardoor je door wilt blijven spelen. Crusader is dus zeker de moeite waard, maar we hebben betere gokkasten van Elk studios gezien!