Contacteer Ons

Slots

Cool Jewels

De Cool Jewels gokkast van WMS komt ons bekend voor en dat komt waarschijnlijk omdat hij gebaseerd is op het populaire spel Bejeweled. De gokkast heeft een minimale inleg van €0,50 en een maximale inleg van €200, met een RTP van 96.10% en een middelhoge volatiliteit. De maximale winst is ongelimiteerd, waardoor je dus op jacht kan naar hoge prijzen!

Hoe ziet de Cool Jewels slot eruit?

De naam van de gokkast wordt gehaald uit de achtergrond van het spel, waar we een bevroren ijsvlakte zien. Het spel zelf zit in een blauw vak en heeft geen duidelijke kaders om de rollen. Dit komt wellicht omdat het een mix van een traditionele gokkast met rollen en een cascade gokkast is. De iconen komen duidelijk tevoorschijn en zijn in de vorm van de edelstenen die we kennen uit het populaire spelletje.

Muziek en geluid
Het geluid start pas goed wanneer je een winlijn hebt gescoord en blijft een relatief lange tijd na de winlijn doorgaan. Daarna wordt het weer gedempt, maar een leuk detail is dat het als echo’s in een ijsgrot verder te horen is. Leuk gedaan en niks mis mee!

Hoe wordt de Cool Jewels gokkast gespeeld?

Cool Jewels beschikt over een groot aantal verschillende functies, waarvan we hieronder de belangrijksten behandelen. Het belangrijkste is dat de gokkast niet werkt met winlijnen maar met zogenaamde ‘clusterpay'. Dit betekent dat er uitbetaald wordt wanneer je minimaal 4 dezelfde aangrenzende symbolen hebt.

Jokers
Er zijn nog een aantal variaties op bovenstaande regel in de vorm van jokers. We kennen de ‘instabiele joker', de ‘vernietigende joker' en de ‘schokkende joker'. (Het spel is in het Nederlands te spelen en dit zijn echt de namen van de jokers)

  • Instabiele Joker: Laat alle iconen om zich heen ontploffen
  • Vernietigende Joker: Vernietigt alle iconen in een horizontale en verticale lijn
  • Schokkende Joker: Vernietigt alle iconen in diagonale lijnen

Als deze jokers een aantal dezelfde symbolen vernietigen kan je rekenen op flinke prijzen.

Iconen
Bijzonder aan de Cool Jewels gokkast is dat er geen hoogst of laagst betalende iconen bestaan. De waarde van de iconen hangt namelijk af hoeveel je per spin scoort: hoe meer dezelfde iconen je hebt, hoe hoger de uitbetaling zal zijn. Daarnaast zijn er nog bonus spins beschikbaar, waarover we hieronder meer vertellen.

Besturing
De layout van de kast hebben we nog nooit eerder gezien, hij zit namelijk helemaal aan de linkerkant in een ijsblok. In de onderste rij vind je de spinknop, de autospin en de speluitleg. Daarboven heb je de winmultiplier en tot slot zien we de inlegselector. Deze besturing maakt dat de gokkast overzichtelijk is, aangezien het volledige spel zich aan de rechterkant afspeelt.

Cool jewels

Bonussen

De bonusspins worden vrijgegeven als je tenminste 4 bonussymbolen hebt weet te bemachtigen in 1 spin en de opvolgende cascade. Het spel zelf wordt dan op andere rollen gespeeld, waarbij er op elke spin minimaal 4 bonussymbolen op het speelveld tevoorschijn komen. Deze zorgen ervoor dat je grotere winclusters scoort. Het aantal free spins dat je krijgt hangt af van de bonusmeter aan de rechterkant van het spel en kan variëren van 8 tot 20, waarbij je zelfs nog de mogelijkheid hebt om nog eens 5 extra gratis spins te krijgen.

Wat vinden wij van de Cool Jewels gokkast?

Cool Jewels van WMS is een prima gokkast, welke beschikt over een mooie vormgeving en prima geluid. Het spel heeft echter heel veel regels, waardoor het moeilijk is om alles precies uit te leggen in de review. Het is daarom aan te raden om de regels eens door te lezen voordat je begint met spelen. Daarnaast kan je het spel hierboven gratis uittesten, waardoor je het goed begrijpt voordat je met echt geld in een online casino speelt.