Contacteer Ons

Voorspellingen

Chelsea vs Liverpool FA Cup Finale Voorspelling

chelsea vs liverpool voorspelling
Chelsea vs Liverpool FA Cup Finale Voorspelling
Aftrap: Zaterdag 14 Mei, 17.45 uur – Wembley, Londen

Chelsea vs Liverpool FA Cup Finale Voorspelling

Op zaterdag 14 mei staan Chelsea vs Liverpool op Wembley tegenover elkaar om de finale van de FA cup 2022 te spelen. Kan Chelsea de cup voor de 9e keer winnen? Of wordt het de 8e FA cup voor Liverpool?

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Chelsea gaat de wedstrijd in als underdog, maar de ploeg van Thomas Tuchel heeft genoeg in huis om van Liverpool te winnen. Liverpool is de favoriet maar strijdt nog voor de Premier League titel, de Champions League en de FA Cup.

Gezien het belang van de Premier League en de Champions League is het de verwachting dat Liverpool niet met de sterkste 11 zal aantreden op Wembley, wat natuurlijk kansen biedt voor Chelsea.

Chelsea teamnieuws

Chelsea heeft het landskampioenschap al enige tijd uit het hoofd gezet. Zowel Man City en Liverpool staan mijlenver voor op de ranglijst. De Londenaren hebben vijf punten voorsprong op de nummer 5 Tottenham Hotspur met nog maar vier wedstrijden te spelen. Deze voorsprong zou voldoende moeten zijn om Champions League ook voor volgend seizoen veilig te stellen.

De laatste wedstrijd van Chelsea eindigde in de 97e minuut in een gelijkspel tegen Wolverhampton. Lukaku wist beide goals te scoren voor Chelsea. De ploeg van Thomas Tuchel bereikte overigens de finale van de FA cup door met 2-0 van Crystal Palace te winnen. 

De selectie van Chelsea is volledig fit en dus zal Thomas Tuchel zijn sterkste elftal kunnen opstellen.

Liverpool teamnieuws

Liverpool is nog in de race om 4 prijzen te winnen dit seizoen. De League cup is al binnen, maar de ploeg van Jürgen Klopp wil daarnaast ook de Champions League, de Premier League en als het even kan de FA cup winnen.  

De titelrace zal door het gelijkspel tegen Tottenham Hotspur afgelopen weekend een moeilijke opgave worden. De kansen zijn overigens iets gunstiger voor het winnen van de Champions League. De FA Cup zal daarom voor Liverpool niet bovenaan de lijst staan op dit moment. 

In de halve finale wist Liverpool in een uiterst aantrekkelijke wedstrijd Manchester City uit te schakelen door met 2-3 te winnen. Mané was de belangrijkste speler aan de kant van Liverpool door 2 keer te scoren. 

Er zijn voor Jürgen Klopp geen noemenswaardige selectieproblemen. De Duitse succescoach kan dus over een volledig fitte selectie beschikken. De grote vraag is natuurlijk wie hij rust zal gunnen met het oog op het resterende programma in de Champions League en de Premier League.

Onderlinge resultaten

Sinds 2019, stonden Chelsea en Liverpool 10 keer tegenover elkaar. waarvan er 1 keer in de FA Cup tegen elkaar gespeeld werd. Dat duel eindigde in 2-0 voor Chelsea. Van de andere wedstrijden werden er 4 gewonnen door Liverpool en 1 gewonnen door Chelsea. Er werd 4 keer gelijkgespeeld. 

De laatste wedstrijd tussen Chelsea en Liverpool was op 27 februari in de League Cup finale en eindigde in 0-0. Liverpool wist de penalty's uiteindelijk met 11-10 te winnen.

Wedtips Chelsea vs Liverpool FA Cup finale

Zoals gezegd gaat Chelsea als underdog deze finale in. Als Liverpool echter besluit om spelers rust te gunnen met het oog op het resterende programma dan denken wij dat Chelsea juist de favoriet zal zijn om de wedstrijd te winnen.

Het zal een open wedstrijd worden waarin Chelsea de aanval veelvuldig zal opzoeken. Afhankelijk van de elf die bij Liverpool aan de aftrap zullen verschijnen, is de verwachting dat Liverpool vooral zal tegenhouden en niet veel mogelijkheden zal kunnen vinden om aan te vallen.

De odds voor onze wedtips voor de Chelsea vs Liverpool FA Cup finale komen van Circus, maak een account aan via onderstaande banner en kies een wedtip die bij jou past.

Tien keer je inzet als beide teams scoren

Circus biedt een welkomstbonus voor nieuwe spelers aan op deze wedstrijd. Nieuwe spelers krijgen odds van 10.00 als beide teams weten te scoren! Om de bonus te claimen klik je HIER.

Voor iedereen die al een account heeft hebben we de volgende wedtips opgesteld:

🏆 Chelsea wint (3.65)

🏆 Dubbele Kans: Chelsea wint of gelijkspel (1.74)

⚽ Totaal doelpunten Liverpool: minder dan 1.5 doelpunten (1.78)