Contacteer Ons

Slots

Cazino Cosmos

 

Yggdrasil laat zichzelf met deze slot van zijn beste kant zien. Cazino Cosmos heeft een RTP van 96%, hoge volatiliteit en 20 winlijnen om een winst te pakken van maximaal 11.500x de inleg. De minimale inleg is €0.10 en de maximale inleg is €30. De slot kent meerdere soorten wilds en een scatter, geen jackpot maar wel bonusrondes. Door de lage maximale inleg is dit een goede gokkast voor de beginnende highrollers.

Hoe ziet de Cazino Cosmos slot eruit?

Voordat we echt dieper ingaan op wat de slot aan visueel geweld te bieden heeft, moeten we vertellen dat dit soort beelden ons heel gelukkig maken. 

Thema
Wat krijg je als je Jules Verne uit zijn graf haalt en mee laat denken over een ruimte avontuur? Een Steampunk avontuur in de ruimte, welke de kostuums en techniek heeft van de Sci-Fi kennis uit het begin van de 20e eeuw! Dit is een prachtige tijd om een ruimte avontuur in te schrijven en deze setting maakt ons dan ook meteen enthousiast

Uiterlijk
We bevinden ons in een ruimteschip wat tussen de sterren reist. De achtergrond is duidelijk de ruimte en als je naar de Free spins rondes reist, doe je dit op lichtsnelheid. De speelruimte zelf is een console in dit schip en letterlijk alles is in thema. Van de karaktericoon lijsten tot de spinknoppen en de rest van de layout. Wat een geweldig uiterlijk!

Muziek en geluid
Ook op het gebied van muziek en geluid laat Yggdrasil het niet afweten. Zoals we gewend zijn van deze provider is het geluid weer fenomenaal. De muziek is duidelijk speciaal voor de gokkast ontwikkelt en heeft wel wat weg van filmmuziek. De geluidseffecten slaten er naadloos bij aan en maken het audiovisuele totaalplaatje compleet.

Hoe wordt de Cazino Cosmos gokkast gespeeld?

Op het eerste oog is het spel vrij standaard, het wordt namelijk gespeeld op 5 rollen met elk 3 iconen en de winlijnen worden vanaf de linkerkant gemaakt. Het unieke aan Cazino Cosmos zit hem echter in de verschillende wilds.

Wilds
Elke rol heeft namelijk zijn eigen unieke wild icoon. Het verzamelen van 5 keer de wild op een rol, geeft ook free spins weg. Er zijn 5 rollen met elk een uniek icoon, dus 5x kans om free spins te winnen buiten de standaard free spins bonus ronde. Hierover leggen we hieronder in het bonushoofdstuk meer uit.

Besturing
De layout van de gokkast is hoe we die van Yggdrasil gewend zijn en past ook weer perfect in het thema. Je hebt het idee dat je aan de knoppen van een ruimteschip draait en alle nodige opties zijn aanwezig. De belangrijkste knoppen zijn in het midden, waar de MaxBet en autospinknop zich aan weerszijden van de spinknop bevinden. De displays geven je meer informatie over je inleg, winst en saldo.

cazino cosmos

Bonussen

Naast de 5 genoemde extra fee spins modus, is er ook nog een standaard gratis spins ronde die vrijgespeeld wordt door minimaal drie scatters te draaien. Als je 2 scatters draait krijg je als troostprijs 2x je inleg uitbetaald, maar het begint pas echt leuk te worden bij 3 scatters.

  • 3 Scatters: 10 Free Spins + 2x je inleg
  • 4 Scatters: 15 Free Spins + 2x je inleg
  • 5 Scatters: 20 Free Spins + 2x je inleg

Tijdens de free spins zijn alle wilds sticky, waardoor ze blijven staan tot het einde van de bonusronde. Als je op elke rol een wild weet te draaien zal je nog eens 5 extra gratis spins krijgen. Tot slot worden alle winlijnen in de free spins modus berekend met 2x je inleg waarde.

Collections Free Spins
Zoals we hierboven al lieten weten heeft elke rol ook nog een unieke free spins modus. Deze wordt getriggerd wanneer je de meter boven de rol vol hebt gekregen door het draaien van 5 wilds op een rol. Elke Collection Free Spin mode heeft unieke functies, hieronder kan je zien wat die inhouden.

  • Rol 1: Aan het begin van de free spins worden 2 sticky wilds toegevoegd
  • Rol 2: Er worden 5 extra free spins toegevoegd
  • Rol 3: Elke rol wordt 1 positie naar boven of beneden gedraaid als dit een wild op zou leveren
  • Rol 4: Een willekeurig symbool met hoge waarde kan elke spin in een wild veranderen
  • Rol 5: Alle wilds zijn ‘double stacked', wat inhoudt dat er 2 wilds opgestapeld worden

Ons eindoordeel over de Cazino Cosmos slot

Qua totaalplaatje heeft Cazino Cosmos het allemaal; een perfect uitgewerkt thema, mooie animaties en goede muziek. Daarnaast heeft het spel maar liefst 6 verschillende free spins rondes, waardoor het verzamelen van zoveel mogelijk wilds echt interessant wordt gemaakt. Je kan lang blijven doorspelen, omdat 1 extra wild je weer recht kan geven op nieuwe free spins en hogere prijzen.

Het enige nadeel is dat de slot door zijn hoge volatiliteit niet veel echt hoge prijzen uitkeert. Je zal wel veel winlijnen maken, maar de opbrengst is vaak lager dan je inleg. Als je dan eenmaal een grote winst scoort kan je er wel van uit gaan dat het een hoog bedrag wordt. We zouden de Cazino Cosmos gokkast zeker aanraden om in ieder geval eens uit te proberen!