Contacteer Ons

Slots

Cash-o-Matic

 

De Cash-o-Matic gokkast van NetEnt werd uitgebracht in 2019 en heeft een aantal leuke features. Met een RTP van 96.33%, een middel volatiliteit en 1024 is er genoeg winst te behalen. De minimale inleg is €0,20 en de maximale inleg is €100, wat goed is voor een maximale winst van maar liefst €1.000.000!

Hoe ziet de Cash-o-Matic gokkast eruit?

Op het eerste gezicht lijkt Cash-o-Matic een vreemde gokkast en dat is iets wat we graag zien.  Niet zozeer omdat hij vreemd is, maar omdat hij gedurfd is. Hiermee bedoelen we dat het uiterlijk van de slot en de manier waarop hij gespeeld wordt anders is dan het gros van de gokkasten.

Uiterlijk
De achtergrond is niet erg bijzonder, maar laat duidelijk zien dat de slot bedoelt is om op te spelen in plaats van mooie plaatjes te laten zien. Het hele scherm is een soort van gouden plaat met verschillende versieringen. De slot zelf heeft 3 schermpjes van verschillende grootte. Aan de linkerkant zien we het multiplier scherm, met daarnaast de teller voor de scatters. De hele rechterhelft van de slot wordt bedekt door de 5 rollen met elk 4 iconen. De rollen zelf hebben een zwartgrijze achtergrond, waardoor de iconen goed tot uiting komen.

Muziek en geluid
De muziek is wat je kan verwachten als je een Saloon binnenloopt in het wilde westen. Hij blijft lekker rustig op de achtergrond, maar begint echt wild te worden wanneer je grote prijzen aan het winnen bent. In de free spins ronde veranderd deze muziek naar een wat actiever deuntje, maar blijft helemaal in stijl van het thema.

Hoe wordt Cash-o-Matic gespeeld?

Hoewel de gokkast er in eerste instantie uitziet als een standaard spel, is het dit niet helemaal. De bedoeling is om winlijnen van links naar rechts te maken. Als je een winlijn maakt, verdwijnen alle iconen die daar geen onderdeel vanuit maken en zakken de iconen in de winlijn naar de laagste positie op het speelveld.

Op dat moment wordt er een respin getriggerd, welke de kans geeft om de winlijn uit te breiden met dezelfde iconen of een extra winlijn te starten. Als er geen iconen meer worden toegevoegd zal de respin stoppen en begin je met de volgende beurt.

Multiplier en Scatter meter
De meters aan de linkerkant worden naar mate je verder komt in de respins steeds hoger gevuld. Als je een complete rij vol hebt met een winlijn, wordt de multiplier met een stapje verhoogd. Heb je drie lijnen vol, dan krijg je dus een 4x multiplier op je totale winst.

Alle scatters die tijdens de spin en de respin tevoorschijn komen worden in de scatter-meter geteld. Deze meter blijft net zo lang doorlopen totdat de respins ophouden en het is de bedoeling om minstens 10 scatters te krijgen om in de free spins modus te belanden.

Iconen
Ondanks het feit dat de iconen heel erg standaard zijn, zijn ze toch bijzonder vanwege het hoge level van detail waarin ze zijn geanimeerd. Van hoog naar laag zien we de rode ster, de gele achthoek, de groene vijfhoek, het blauwe vierkant en de paarse driehoek. Daarnaast zien we nog de A, K, Q, J en 10 in dezelfde kleuren.

Besturing
De besturing van de slotmachine is zoals we die van NetEnt gewend zijn. In het midden zien we de spinknop met aan weerszijden de autoplay en MaxBet knop. Aan de rechterkant kan je zien hoeveel coins je hebt en kan je je inzet verhogen of verlagen. Aan de linkerkant zien we de totale inzet en het optiemenu.

cash-o-matic

Bonussen

Zoals we hierboven al lieten doorschemeren kom je de bonusronde binnen door minstens 10 scatters te verzamelen. Het leuke is dat het aantal scatters wat je hebt verzameld ook gelijk het aantal free spins is waar je in de bonusronde mee speelt. Als je tijdens het standaardspel in bijvoorbeeld 15 scatters weet te draaien, zal je ook 15 free spins krijgen.

De slotmachine gedraagt zich tijdens de gratis spins vrijwel gelijk aan het standaardspel, met 1 belangrijke verandering. De multipliers aan de linkerkant van het scherm, welke normaal 1x, 2x, 4x en 10x zijn, worden verhoogd. Hoe hoog de multipliers zijn, hangt af van met hoeveel scatters je de free spins rondes hebt vrijgespeeld. In het overzicht hieronder kan je zien hoe dat in zijn werkt gaat. Als je de 50x multiplier weet te pakken maak je kans op de hoofdprijs van €1.000.000.

Level10-14 Scatters15-19 Scatters20+ Scatters
Level 420x30x50x
Level 38x12x20x
Level 23x6x10x
Level 12x3x5x

Wat vinden wij van de Cash-o-Matic slot?

De Cash-o-Matic slot is in 1 woord: geweldig! Dit is een van die zeldzame slotmachines, die er niet echt heel aantrekkelijk uitzien, maar waar het thema van de slot en het spel zelf dit meer dan goed maken. 

De unieke manier waarop het spel gespeeld wordt in combinatie met de relatief hoge winsten maken dit een zeer aantrekkelijke gokkast. De jacht op de hoofdprijs van €1.000.000 maakt dit alleen maar beter!