Contacteer Ons

Slots

Butterfly Staxx 2

 

Butterfly Staxx 2 is de opvolger van één van NetEnts populairste gokkasten ooit gemaakt: Butterfly Staxx . Met een RTP van 96,35, lage volatiliteit en 40 winlijnen is er in Butterfly Staxx 2 een dikke 240 x de totale inleg te winnen. De maximale inleg is met €1250 extreem hoog. De minimale inleg bedraagt slechts €0.25, wat deze gokkast voor iedereen geschikt maakt.

Hoe ziet Butterfly Staxx 2 eruit?

Laten we vooropstellen dat Butterfly Staxx 2 er erg goed uit ziet. De slot is mierzoet en speelt zich af onder de boog van een hele groot tuin, wat we op de achtergrond zien. We zien dat er zelfs wind in geanimeerd is, wat de gokkast levendig maakt.

Uiterlijk
Op de voorgrond, in een mooie goudgele lijst, is de slotmachine te vinden. Deze is duidelijk, helder en vreemd genoeg redelijk monotoon van kleur. De vlinders zijn perfect geanimeerd, en ook de bloemen in het spel hebben mooie details. De standaardiconen zijn niet erg bijzonder, maar zijn wel in 3D getekend.

Muziek en geluid
De muziek is rustgevend en zal niet heel veel actie vertonen, zelfs niet als je de grotere winsten behaalt. De muziek is relaxt en past natuurlijk perfect bij de beelden die we voorgeschoteld krijgen tijdens het spelen. 

Bij het winnen van de lijnen, zijn de geluidseffecten wel verrassend aanwezig vergeleken met de muziek. Deze hadden wat minder hard gekund om in de sfeer van de game te blijven.

Hoe wordt Butterfly Staxx 2 gespeeld?

De bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk kleurrijke vlinders te vangen. Als je een rol volledig met vlinders vult, vliegen ze naar de eerste rol en worden er (gratis) respins toegekend. Alle vlinders die je daarna rolt zullen naar links verhuizen, totdat je geen vlinders meer draait.

Respins
Het leuke aan de respin gimmick is dat als de eerste 3 rollen van de slot vol zijn, deze zich opdeelt in 2 slots. Als de twee rollen van de nieuw verkregen slot vol zijn, komt er een derde bij, enzovoort. Dit gaat net zo lang door tot de slots vol zitten met vlinders, waarmee je heel hoge winsten kan halen! 

Besturing
De layout van de slot is wat je van NetEnt mag verwachten. Van rechts naar links is dat de coin waarde selector, de maxbet, de spinvlinder, de autoplay, betlevel en de informatieknop. 

Iconen
De iconen zijn van hoog naar laag, de vlinder, de lotusbloem, de paarse bloem, de blauwe bloem, de A, K, Q en de J. De wild kan zoals gewoonlijk de iconen vervangen om winlijnen te verlengen of starten.

butterfly staxx 2

Bonussen

Naast de respins die hierboven genoemd zijn, beschikt Butterfly Staxx ook nog over twee andere bonusgames die vrijgespeeld worden door de scatter. De scatters komen alleen voor op rollen 1, 3 en 5 en als je er drie weet te draaien krijg je de keuze uit de twee bonusgames.

Butterfly Spins
De eerste optie waaruit je kan kiezen zijn de zogenaamde Butterfly spins. Tijdens deze modus wordt de gokkast, zoals hierboven beschreven, opgedeeld in 3 kleinere gokkasten met elk hun eigen rollen en symbolen. De iconen worden vervangen door cocons, die ‘actief' of ‘non-actief' kunnen zijn. Uit de actieve cocons groeit een vlinder, die naar de linker rol vliegt en zo winlijnen probeert te maken. Als je een hele rij vol vlinders hebt, heb je een grote winst te pakken.

Butterfly Frenzy
Ten tweede kan je kiezen voor de Butterfly Frenzy bonusgame. In dit spel moet je simpelweg op een vlinder klikken en hopen dat deze een grote prijs met zich meebrengt. Hoe verder je in het bonusspel komt, hoe groter de winsten zijn die worden uitgekeerd.

Ons oordeel over Butterfly Staxx 2

Butterfly Staxx 2 is een prima gokkast, net zoals zijn voorganger die we hier eerder besproken hebben. De slotmachine is mooi getekend en lijkt erg levendig door de animaties. De bonusgames zijn aantrekkelijk en de respins zijn een welkome extra in dit spel van NetEnt.

De eerste keer dat we het spel startten wonnen we meteen €116.7000 in fun modus. We hebben nog steeds spijt dat dit niet met echt geld was, maar het geeft wel weer dat Butterfly Staxx 2 hoge winsten kan uitkeren!