Contacteer Ons

Slots

Book of Dead

 

Play ’n Go zet met deze kast uit 2014, met een RTP van 96,21%, 5 rollen en 10 winlijnen een absolute topper op de kaart. Er zijn al meerdere opvolgers en spin-offs van gekomen (denk aan de Book of Ra), maar deze gokkast blijft mensen fascineren. De minimale en maximale inleg van €0,01 en €50 geeft meteen een maximale uitbetaling van €250.000 en de kast heeft scatters, wilds, free spins en een multiplier.

Hoe ziet Book of Dead eruit?

Je kunt al van mijlenver zien aankomen dat je een kast met een Egyptisch thema aangaat met een naam als deze en dat klopt ook helemaal. Zodra je de machine ziet, geeft deze je meteen een idee dat je aan de voordeur staat van een grote Egyptische tempel. Het speelveld is een bord aan de muur van zo’n tempel waar de iconen op verschijnen.

Rich Wilde (de hoofdrolspeler van de kast), samen met de farao en Anubis, zijn de hoogste iconen waar je mee kunt winnen. Daarna komt er een vogel, de A, K, Q, J en 10. Het geheel van de kast is in de kleuren neergezet, welke we kennen uit de avonturenfilms en uit musea en geeft een goed samenhangend geheel. De muziek past goed bij de kast, net als de geluiden, welke het totale geheel recht uit een film trekt.

Hoe wordt Book of Dead gespeeld?

Net als in een echte avonturenfilm, dien je de jacht te openen naar de grote schatten. Deze zijn te vinden in de vorm van de scatter of wild. Er zitten een aantal knoppen op de kast om je daarmee te helpen

Van rechts naar links zien we de Paytable en Autoplay. Paytable legt uit hoe het spel het beste gewonnen kan worden, autoplay opent een menu naar de autoplay opties. De spinknop is prominent aanwezig onder de inlegbevestiging. Daarnaast zit de MaxBet knop, welke meteen je maximale inleg selecteert. We vinden het aantal lijnen en coins daarnaast, welke je van 1 tot 10 lijnen kunt instellen en als laatste zien we de waarde van de coins. 

Opvallend is dat de scatter ook meteen de wild is als deze niet 3 naast elkaar gedraaid wordt. Hierdoor lijkt het alsof je iets mist uit de kast, maar als je erover nadenkt, is dit eigenlijk best logisch en vreemd dat niet meer iGaming bedrijven dit doet. 10 punten voor Play ’n Go!

Book of Dead

Bonussen

Er is eigenlijk dus maar 1 icoon wat we over hoeven te praten, maar wel een die meer betekent voor het spel dan alleen een wild of scatter icoon. De Book of Dead is dus zowel de scatter als de wild. Zodra je er 1 of 2 draait, is het een wild, worden het er 3 of meer, wordt het een scatter en opent het de deuren naar 10 free spins.

Tijdens die spins is alles wat je aan coins ophaalt te vergokken, nadat de free spins over zijn. Dit wordt aangekondigd met een minigame (zwart of rood) en als je de verkeerde raadt ben je alles kwijt, heb je de juiste geraden verdubbel je je prijs.

Wat vinden wij van Book of Dead?

Als dit spel niet zo solide in elkaar zou zitten als nu, zou het nooit zo’n succes zijn geworden als dat het nu is. Het speelt lekker weg en de prijzen zijn allesbehalve minimaal. Het enige puntje waar we iets over zouden kunnen zeggen, is het feit dat als je gratis speelt, ze wel heel erg hard aandringen op het inleggen van echt geld. Dit komt echter alleen voor in de autospin mode. We zijn na al die jaren nog steeds erg tevreden over deze gokkast.