Contacteer Ons

Slots

Blue Wizard

Blue Wizard slot van Playtech is een gokkast met 5 rollen, 3 iconen per rol en een totaal aantal winlijnen van 30 op een RTP van 96.5%. Het spel kent 4 hoofdprijzen, van mini tot grand, waarbij de laatste een miljoen euro is. De minimale en maximale inleg zijn €0,10 en €500 (!). Opvallend is dat er geen autospin op de slotmachine zit.

Hoe ziet Blue Wizard slot eruit?

Op de achtergrond zien we wat alleen maar het huis van de Blue Wizard uit de titel kan zijn. Aan de andere kant van het scherm zien we een wegwijzer met Wiz aan de bovenkant. Dit alles in een mooie halfduistere vallei. 

Uiterlijk
De voorgrond is allesbehalve halfduister. De gokkast zelf is goud omlijnd en de iconen zijn duidelijk geanimeerd. De tinten die gebruikt zijn geven de Blue Wizard slot een mysterieuze sfeer. 

Muziek en geluid
De muziek is een eenvoudige trommel beat van twee tonen die herhaald wordt. In principe is er niets mis met de muziek, maar na een tijdje begon het ons te vervelen. De geluidseffecten zijn niet erg nadrukkelijk aanwezig maar zijn daardoor ook niet storend.

Laten we hopen dat de gokkast het helemaal goed maakt in de gameplay en de te winnen prijzen.

Hoe wordt Blue Wizard slot gespeeld?

Blue Wizard laat de speler winnen met winlijnen, die van links naar rechts gemaakt kunnen worden. De tovenaar fungeert als wild en het kasteelsymbool wordt als scatter gebruikt. Als je 3 scatters draait kom je in de free spins modus terecht, waarover hieronder meer. 

Wild
De wild heeft de mogelijkheid te veranderen in een expanded wild, waarbij hij wordt uitgebreid naar meerdere iconen. Hierdoor kan je grotere winlijnen scoren.

Besturing
De layout van de kast is vrij simpel, met aan de rechterkant de spinknop. Daarnaast vinden we de autospin en een knop om de rollen sneller te laten draaien. Tot slot zien we een windisplay, de totale inleg en het aantal winlijnen. 

Iconen
De iconen van de kast zijn helemaal in stijl van “tovenarij” en zijn van hoge naar lage waarde, de uil, de pot, het boek, de ring, de A, K, Q, J en 10.

Blue Wizard

Bonussen

Zoals hierboven beschreven beschikt de Blue Wizard slot over expanding wilds, scatters, kristallen bollen en 4 verschillende jackpots.

Free Spins
Als je drie scatters draait kom je automatisch in de free spins modus. Tijdens dit bonusspel zullen de wilds op rol 3 een multiplier van 2x 4x 8x of 16x hebben, waarmee je winlijn wordt vermenigvuldigd. 

Kristallen bollen
De kristallen bollen fungeren als bonussymbool in dit spel, wanneer je tussen de 6 en 15 van deze kristallen bollen op het scherm krijgt wordt de ‘fire blaze’ respin getriggerd. Hierbij worden de kristallen bollen sticky totdat er geen nieuwe bollen meer tevoorschijn komen. Daarna wordt de winst bij elkaar opgeteld, wat heel hoog kan oplopen.

Jackpot
De kristallen bollen zijn ook de symbolen die voor de Mini, Minor, Major en Grand jackpot kunnen zorgen. Wanneer je 15 bollen draait krijg je meteen de grootste jackpot van maximaal 1 miljoen euro. De andere jackpots kunnen tijdens de fire blaze respins worden getriggerd.

Ons oordeel over Blue Wizard

Hoewel de gokkast op audiovisueel gebied niet tot de toppers kan worden gerekend zijn de extra's die worden aangeboden wel degelijk aantrekkelijk. De fire blaze respins zorgen over het algemeen voor hoge prijzen en de ultieme jackpot van 1 miljoen euro is natuurlijk een mooi doel om voor ogen te houden. De hoge inzet van de gokkast zorgt ervoor dat het in fun modus ook leuk is om grote prijzen voorbij zien te komen. Voor mensen die van een uitdaging houden is Blue Wizard zeker een interessant spel.