Contacteer Ons

Slots

Blood Lust

Elk Studios levert met Blood Lust een slotkast met 5 rollen, met elk 3 iconen. Dit is goed voor een totaal van 99 winlijnen en een maximale jackpot van 2500 coins, op een RTP van 96%. De kast heeft bonusrondes en free spins. De minimale inleg van de machine is €0,20 en de maximale is €100.

Hoe ziet Blood Lust eruit?

Op de achtergrond zien we een verlaten kasteel vanaf de overgroeide bosrand. De kast zelf is donker, met donkere tinten. 

Uiterlijk
De iconen zijn bijzonder groot en duidelijk en de karakters zijn door de kleuren goed van elkaar te onderscheiden. De focus van de iconen (buiten de karaktericonen om) ligt op de lichtinval van de iconen, wat ze meteen een spookachtige sfeer geven. 

Muziek en geluid
Deze spookachtige sfeer wordt verder aangedikt door de muziek en de geluidseffecten, welke andere gokkasten fabrikanten nog wel eens voor lief willen nemen. De ontwikkelaars van Elk Studios leggen precies de juiste focus op de juiste plekken, om het een audiovisueel pareltje te maken. De geluidseffecten zijn niet te promintent aanwezig, waardoor ze niet irritant worden en de muziek is kraakhelder en van hoge kwaliteit zoals we van Elk Studios gewend zijn. 

De kast heeft maar 4 knoppen in elke hoek van de kast, waarover dadelijk meer, maar deze zijn ook lekker groot en opvallend. Er is duidelijk veel aandacht aan het ontwerp en speelbaarheid van de kast besteed.

Hoe speel je Blood Lust?

Buiten de standaard 99 winlijnen die er te scoren vallen, heeft de kast nog een gimmick, welke de re-spin modus is. Dit zijn drie kaarsen en deze vallen alleen op lijn 5. Wanneer de respin wordt geactiveerd, blijven de iconen met de winlijnen een ronde staan, om zo meer dan de gewonnen wijnlijnen te creëren. De wild is er om lijnen aan te vullen 

Besturing
De layout van de kast is duidelijk uitgevoerd met 4 knoppen, waarvan er een het menu bevat. We zien rechtsboven de autospin, welke de kast automatisch voor een geselecteerd aantal keer laat spinnen. Dan zien we de nog grotere spinknop eronder, linksonder de inleg selector en linksboven de instellingen en uitleg van de machine. 

Iconen
De iconen van de kast zijn aflopend in waarde: De gele vampier, rode vampier, blauwe vampier en de groene vampier. Dan hebben we het rode hart, de groene ruiten, de paarse klaveren en de blauwe schoppen, welke allemaal dezelfde waarde vertegenwoordigen.

blood lust

Bonussen

Zoals eerder benoemd heeft Blood Lust een re-spin modus, welke vertegenwoordigd wordt door drie kaarsen. Als deze kaarsen tevoorschijn komen, zal deze een re-spin triggeren met de iconen die er het meeste op het veld staan, om zo meer winlijnen te maken. 

Scatter
De scatter in de vorm van het bonus icoon dient 3 keer op de rollen te verschijnen om een aantal free spins te krijgen. Het aantal free spins wordt bepaald door het aantal aangrenzende vakjes van de ‘bonus’-iconen te tellen. Gedurende deze free spins, wordt het aantal karaktericonen wat je draait opgeteld.  Als de meter van het desbetreffende karakter vol is, verandert deze in de gele dracula voor maximale punten. Dit icoon is ook meteen het hoogst betaalde icoon in het hele spel.

Ons oordeel over Blood Lust

Wij houden van een totaalplaatje en het totaalplaatje van Blood Lust is meer dan goed. Het spel speelt lekker weg, geeft een uitdaging en ziet er visueel aantrekkelijk uit, zoals we dat nu wel kunnen verwachten van een studio die naar innovatie en toekomst kijkt.

Wat ons betreft  is dit type gokkast de toekomst van slotmachines. Niet meer de oude standaard piepende gokkast met 4 rollen, maar een visueel spektakel wat meer is dan een spinknop indrukken en kijken waar je uitkomt. Blood Lust is een absolute aanrader, ook voor mensen die geen fan zijn van het vampieren thema.