Contacteer Ons

Voorspellingen

AZ vs FC Utrecht Voorspelling

AZ vs FC Utrecht voorspelling eredivisie 28 januari 2023
AZ vs FC Utrecht Voorspelling – Eredivisie
Aftrap: Zaterdag 28 Januari, 21.00 uur – AFAS Stadion, Alkmaar

AZ vs FC Utrecht Voorspelling

Aankomend weekend staat er een spannende topper op het programma in de Nederlandse Eredivisie. AZ staat momenteel op de 2e plaats en heeft 2 punten achterstand op koploper Feyenoord. FC Utrecht vinden we terug op de 8e plaats met 26 punten. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Voor AZ is het belangrijk om aanstaande zaterdag te winnen om in het spoor te blijven van Feyenoord. FC Utrecht wil graag Europees voetbal spelen volgend seizoen en dus zullen de Utrechtenaren er alles aan doen om te winnen bij AZ.

AZ teamnieuws

AZ is bezig aan een indrukwekkende reeks. De Alkmaarders wisten al 5 wedstrijden ongeslagen te blijven. Het laatste verlies dateert van begin november toen er met 3-1 verloren werd bij RKC. 

Trainer Pascal Jansen heeft een leuke voetballende ploeg samengesteld na het vertrek van enkele bepalende spelers vorig seizoen. AZ speelt aantrekkelijk, aanvallend voetbal en weet iedere wedstrijd wel het net te vinden. 

Met name de van Willem II overgekomen Vangelis Pavlidis scoort er de laatste tijd op los. Ook in de laatste wedstrijd tegen Fortuna Sittard wist hij zijn naam op het scorebord te zetten. Uiteindelijk werd het 3-1 voor AZ. 

Trainer Pascal Jansen kan over vrijwel een volledig fitte selectie beschikken. Alleen Bruno Martins Indi is niet inzetbaar. Hij liep in september een dijbeenblessure op en is nog steeds niet wedstrijdfit.

FC Utrecht teamnieuws

Daar waar het bij AZ allemaal op rolletjes loopt, is er bij FC Utrecht nog niet echt sprake van een opperbeste stemming. De Utrechters kennen een wisselvallig seizoen dat begon met veel puntverlies in het begin van het seizoen. 

Daarna wist de inmiddels ontslagen Henk Fraser de weg naar boven te vinden. Dit leidde tot een reeks van 9 wedstrijden waarin niet werd verloren.  

Afgelopen weekend kwam er met een 2-0 nederlaag bij FC Twente een einde aan de ongeslagen reeks en dus zal er aanstaande zaterdag gewonnen moeten worden bij AZ om nog steeds uitzicht te blijven houden op Europees voetbal aan het einde van het seizoen.  

De ziekenboeg van FC Utrecht is inmiddels al aardig vol aan het lopen. Ramon Hendriks, Tommy St. Jago, Django Warmerdam en Bart Ramselaar zijn allen langdurig geblesseerd met knieblessures. Nick Viergever is hersteld van zijn knieblessure en is weer inzetbaar voor FC Utrecht.

Onderlinge resultaten

Sinds 2019 speelden AZ vs FC Utrecht in totaal 8 keer tegen elkaar. AZ wist daarvan 4 wedstrijden te winnen. FC Utrecht wist in totaal 2 keer te winnen en er werd 2 keer gelijkgespeeld.

De laatste wedstrijd was in oktober vorig jaar. Het werd toen in Utrecht 1-2 voor AZ. Sylla scoorde voor Utrecht terwijl Van Brederode en Sugawara voor AZ scoorden.

Voorspelling AZ vs FC Utrecht

Wij verwachten een aanvallend en dominerend AZ dit weekend. Immers met een overwinning op FC Utrecht en puntverlies van Feyenoord kan de koppositie overgenomen worden door de mannen van Pascal Jansen. 

Het zal met name tegenhouden worden voor FC Utrecht. Het is overigens een wedstrijd om naar uit te kijken voor de neutrale toeschouwer. AZ vs FC Utrecht staat namelijk altijd garant voor doelpunten.

Wedtips

De wedtips voor AZ vs FC Utrecht zijn afkomstig van BetCity. Je kunt eenvoudig inzetten via de knop hieronder.

🏆 AZ Wint (1.71)

🥅 Beide teams scoren: Ja (1.69)

⚽ Vangelis Pavlidis scoort een goal (2.28)