Contacteer Ons

Voorspellingen

AZ vs FC Twente Voorspelling

AZ vs FC Twente voorspelling 11 september 2022
AZ vs FC Twente Voorspelling – Eredivisie Speelronde 6
Aftrap: Zondag 11 September, 16.45 uur – AFAS Stadion, Alkmaar

AZ vs FC Twente Voorspelling

Op 10 september staat er een kraker in de Eredivisie op het programma. De nummer 3 AZ speelt dan thuis tegen FC Twente.

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Alkmaarders hebben dit seizoen nog niet verloren. Er werd 4 keer gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld. De Tukkers hebben ook 4 keer gewonnen, maar gingen onderuit tegen FC Volendam.

Het belooft een interessante wedstrijd te worden tegen twee ploegen die in vorm zijn. Wie zal de aansluiting behouden met Ajax en Feyenoord? En wie haakt er voorlopig af? Lees hier alles over het laatste nieuws, de vorm van beide teams, de onderlinge resultaten en onze AZ vs FC Twente voorspelling.

AZ teamnieuws

Trainer Pascal Jansen heeft AZ aardig op de rit na 5 wedstrijden. De ploeg wist zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Conference League en is daarnaast nog ongeslagen in de Eredivisie. Er werd in totaal 10 keer gescoord en er werden maar 3 goals geïncasseerd.

Afgelopen weekend was AZ veel te sterk op bezoek bij Emmen. De Alkmaarders wisten eenvoudig met 0-3 te winnen. Odgaard, Dani de Wit en Tijani Reijnders waren allen trefzeker voor AZ. 

Tegen AZ, kan trainer Pascal Jansen niet beschikken over Karlsson, Vanheusden en Bazoer vanwege blessures. Daarnaast is Sam Beukema geschorst. Voor de rest is de gehele selectie inzetbaar tegen FC Twente.

FC Twente teamnieuws

FC Twente blijft de goede lijn van vorig jaar doorzetten. De Tukkers eindigden vorig jaar knap op een vierde plaats en staan nu ook weer keurig op de vijfde plaats met maar 1 punt minder dan AZ en 3 punten minder dan koploper Ajax. 

Afgelopen weekend bewees FC Twente tegen PSV dat ze ook dit jaar weer hoog kunnen eindigen op de ranglijst. De ploeg van Ron Jans wist namelijk met 2-1 te winnen van PSV. Vaclav Cerny was de grote man bij FC Twente door in de eerste helft 2 keer te scoren. 

Tegen AZ kan Ron Jans alleen niet over Julio Pleguezuelo beschikken. Hij heeft een buikspierblessure. De rest van de selectie is volledig fit en kan ingezet worden tegen AZ.

Onderlinge resultaten

Sinds 2018, speelden AZ vs FC Twente 9 keer tegen elkaar. Daarvan wist FC Twente 3 wedstrijden te winnen en AZ won 6 wedstrijden. 

De laatste wedstrijd tussen beide teams was in maart eerder dit jaar in Alkmaar. Toen werd het 0-1 voor FC Twente door een goal van Joshua Brenet.

Voorspelling AZ vs FC Twente

FC Twente en AZ verschillen niet veel van elkaar op de ranglijst. Er is maar 1 doelpunt verschil in doelsaldo in het voordeel van de Tukkers. De Alkmaarders hebben na 5 wedstrijden 1 punt meer weten te behalen.

Ondanks het feit dat beide teams sinds 2018 niet gelijk hebben gespeeld gespeeld denken we dat aankomend weekend beide ploegen elkaar in evenwicht zullen houden. Bovendien verwachten we dat zowel AZ en FC Twente het net weten te vinden.

Wedtips

De wedtips voor AZ vs FC Twente zijn deze keer afkomstig van BetCity.

🥅 Beide teams scoren: Ja (1.62)

🏆 Eindresultaat: Gelijkspel (3.70)

⚽ Totaal doelpunten: meer dan 2.5 (1.75)