Contacteer Ons

Voorspellingen

AZ vs Ajax Voorspelling

AZ vs Ajax voorspelling
AZ vs Ajax Voorspelling
Aftrap: Zondag 8 Mei, 14.30 uur – AFAS Stadion, Alkmaar 

AZ vs Ajax Voorspelling

In speelronde 32 van de Eredivisie staat op 8 mei de topper AZ vs Ajax op de planning. AZ staat op de 5e plaats en zal er alles aan doen om Ajax niet te laten winnen, waardoor het landskampioenschap nog altijd niet beslist zal zijn.

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

AZ presteert wisselvallig en Ajax snakt naar het einde van het seizoen, maar AZ vs Ajax is een wedstrijd op zich en trekt zich niks aan van de stand of de vorm van de afgelopen weken. Aanstaande zondag zal het voornamelijk van de vorm van de dag afhangen.

AZ teamnieuws

Zoals gezegd steekt AZ niet in de allerbeste vorm. De ploeg van Pascal Jansen presteert wisselvallig. In de laatste 5 wedstrijden werd er 2 keer gewonnen, 2 keer gelijkgespeeld en 1 keer verloren. Afgelopen weekend werd er bij Sparta teleurstellend gelijk gespeeld met 1-1. In de laatste minuut wist Sparta nog de gelijkmaker te scoren en zo een punt in Rotterdam te houden.

De selectie van AZ is nagenoeg volledig fit. Alleen Jelle Duin, Jeremy Helmer en Timo Letschert zijn geblesseerd. Pavlidis, die nog afgelopen week wist te scoren tegen Sparta, zal ook weer tegen Ajax zijn opwachting maken in de voorhoede van AZ.

Ajax teamnieuws

Het Ajax van de laatste weken is niet het Ajax dat we in het begin van het seizoen zagen. De spelers van Erik Ten Hag lijken de laatste wedstrijden veel moeite te hebben om hun draai te vinden op het veld. 

Met minimale overwinningen werd er van laagvliegers NEC en Sparta gewonnen. Afgelopen week wist Ajax in eigen huis nog wel te overtuigen door met 3-0 van degradatiekandidaat PEC Zwolle te winnen. 

De ziekenboeg van Ajax is aan het einde van het seizoen behoorlijk volgelopen. Sean Klaiber, Remko Pasveer, Antony, Martinez, Labyad, Onana, Mazraoui en Setford zijn allen geblesseerd. Steven Berghuis, die nog een verleden heeft in Alkmaar, zal wel aan de aftrap verschijnen aanstaande zondag.

Onderlinge resultaten

Sinds 2018, speelden AZ en Ajax 10 keer tegen elkaar. Daarvan wist Ajax 6 wedstrijden te winnen en AZ 4 wedstrijden. De laatste wedstrijd tussen beide teams was in maart eerder dit jaar in Alkmaar toen er gespeeld werd voor de KNVB beker. Toen werd het 2-0 voor Ajax. Davy Klaassen en Steven Berghuis wisten toen beiden het net te vinden.

Wedtips AZ vs Ajax

Ajax komt voor AZ op een gunstig moment in de competitie. De ploeg van Pascal Jansen wil zich namelijk meten met top in Nederland maar laat het altijd in het restant van het seizoen liggen. 

Met het oog op de play-offs voor Europees voetbal wil AZ vertrouwen tanken. Een overwinning op Ajax zal het zelfvertrouwen zeker een enorme boost geven voor de play-offs. 

Ajax op jacht naar het landskampioenschap

Ajax moet juist winnen om het gat met PSV van 4 punten te behouden. Mochten de Ajacieden verliezen dan kan PSV namelijk op 1 punt komen te staan, met nog 2 wedstrijden te spelen. PSV zal echter ook een zware klus hebben, aangezien ze zondag tegen Feyenoord spelen.

Wij denken dat het een open wedstrijd zal worden die uiteindelijk door Ajax gewonnen zal worden. AZ zal hoog druk proberen te zetten, maar we zien Ajax in staat om onder de druk uit te voetballen en zo de volgende stap te zetten richting het landskampioenschap.

Gezien het goede aanbod aan Eredivisie voetbalweddenschappen hebben we de volgende wedtips voor je geselecteerd van BetCity.

🏆 Reguliere speeltijd: Ajax (1.75)

Beide teams scoren: Ja (1.62)

⚽ Sebastien Haller scoort (2.23)

Het is ook mogelijk om twee weddenschappen te combineren in een BetCity pre-pack

🏆 Ajax wint en Haller scoort (3.00)