Contacteer Ons

Voorspellingen

AZ vs Ajax Voorspelling

AZ vs Ajax voorspelling 18 september 2022
AZ vs Ajax Voorspelling – Eredivisie Speelronde 7
Aftrap: Zondag 18 September, 16.45 uur – AFAS Stadion, Alkmaar

AZ vs Ajax Voorspelling

In speelronde 7 van de Eredivisie staat op 18 september de topper AZ vs Ajax op de planning. AZ staat op de 4e plaats en zal er alles aan doen om Ajax niet uit het oog te verliezen zo vroeg in het seizoen. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

AZ presteert goed en coach Pascal Jansen heeft een leuke aanvallende ploeg gesmeed. Ajax aan de andere kant wint de ene na de andere wedstrijd. 

Maar zoals iedereen weet is AZ vs Ajax een wedstrijd op zich en is de uitslag vaak onvoorspelbaar. Aanstaande zondag zal het dan ook voornamelijk aan de vorm van de dag afhangen.

AZ teamnieuws

AZ staat na 6 wedstrijden met 14 punten op de 4e plaats achter de traditionele top 3. Dat is slechts 4 punten minder dan koploper Ajax. 

Afgelopen weekend werd er bij FC Twente gelijk gespeeld met 1-1. Jens Odgaard opende in de 54e minuut de score, maar Twente wist in de 81e minuut toch nog de gelijkmaker te scoren. 

De selectie van AZ is nagenoeg volledig fit. Alleen Jesper Karlsson, Zinho Vanheusden en de nieuwste aanwinst Riechedly Bazoer zijn niet beschikbaar tegen Ajax.

Ajax teamnieuws

Alfred Schreuder ziet zijn Ajax de ene wedstrijd na de andere wedstrijd winnen. Afgelopen week werd het maar liefst 5-0 tegen Heerenveen. Eerder in de week werd het 4-0 tegen de Rangers in de Champions League. 

Ajax zal ook tegen AZ met aanvallend voetbal de wedstrijd willen winnen. Ajax heeft inmiddels al 21 keer weten te scoren in 6 wedstrijden. Dat is meer dan 3 goals gemiddeld per wedstrijd. 

Tegen AZ kan trainer Alfred Schreuder niet beschikken over Ihattaren en Wijndal. Zij zijn nog altijd niet fit genoeg om te spelen.

Onderlinge resultaten

Sinds 2018, speelden AZ vs Ajax 11 keer tegen elkaar. Daarvan wist Ajax 6 wedstrijden te winnen en won AZ 4 wedstrijden. De laatste wedstrijd tussen beide teams was in mei eerder dit jaar in Alkmaar. Toen werd het 2-2.

Voorspelling AZ vs Ajax

Ajax komt voor AZ op een gunstig moment in de competitie. De ploeg van Pascal Jansen wil zich altijd meten met de top in Nederland maar laat het in het de topwedstrijden nog wel eens liggen. Een overwinning op Ajax zal het zelfvertrouwen zeker een enorme boost geven en belangrijker nog het gat verkleinen tot 1 punt. 

Ajax moet juist winnen om het gat met Feyenoord van 2 punten te behouden. Mochten de Ajacieden verliezen dan kan Feyenoord namelijk de koppositie overnemen als zij weten te winnen van PSV.

Wij denken dat het een open wedstrijd zal worden die uiteindelijk door Ajax gewonnen zal worden. AZ zal zoals altijd hoog druk proberen te zetten, maar we zien Ajax in staat om onder de druk uit te voetballen daar ze verreweg meer kwaliteit in huis hebben en veel vertrouwen hebben.

50x je inzet als Ajax wint

BetCity heeft voor deze ‘Super Sunday' weer een goede odds boost klaar staan voor nieuwe spelers.

De odds voor winst van Ajax worden verhoogd van 1.66 naar 50.00!

Je claimt de bonus in 3 eenvoudige stappen:

  1. Maak een account bij BetCity via onderstaande knop
  2. Stort minimaal €20
  3. Claim de Odds Boost in je account

Wedtips

Mocht je geen gebruik willen maken van de Odds Boost, dan kan je natuurlijk nog rekenen op onderstaande wedtips voor AZ vs Ajax.

🏆 Eindresultaat: Ajax (1.66)

🥅 Beide teams scoren: Ja (1.58)

⚽ Totaal doelpunten: meer dan 3.5  (2.43)