Contacteer Ons

Slots

Asgardian Stones

 

Deze mythologische slotmachine van NetEnt is uitgebracht in 2018 en heeft een RTP van 96.31%. De gokkast heeft een hoge volatiliteit, 20 winlijnen en een minimale en maximale inleg van €0,20 en €200. De Asgardian Stones slot is goed voor een maximale winst van €400.000 en heeft geen jackpot, maar wel wilds en een free spins mode.

Hoe ziet de Asgardian Stones slot eruit?

De slot bevindt zich in een donkere setting, waarbij we de mythologisch stad Asgaard op de achtergrond zien. Aan de zijkant zien we een rotsachtig landschap, waarbij de steen aan de linkerkant een multiplier weergeeft.

Uiterlijk
De slot zelf bevindt zich op de voorgrond en heeft helemaal geen kader. De vierkante blokken vallen achtereenvolgens naar beneden en komen terecht in een raster van 5×3 symbolen. De symbolen komen allemaal uit de Noorse mythologie of zijn letters geschreven in een soort ouderwets handschrift.

Muziek en geluid
Op de achtergrond horen we een mysterieus geluid wat lijkt op het waaien van de wind. Wanneer je de spinknop indrukt komen de blokken met grof geweld naar beneden, de symbolen die verdwijnen doen dat met een erg luide explosie.

Opvallend is dat er afgezien van het achtergrondgeluid helemaal geen muziek in het spel te vinden is.

Hoe wordt de Asgardian Stones gokkast gespeeld?

De iconen komen allemaal tegelijk naar beneden vallen, waarna wordt gekeken of er een winlijn gemaakt kan worden. Als dit het geval is verdwijnen de iconen uit de winlijn en worden ze vervangen door andere iconen. Dit gaat net zo lang door totdat er geen winlijnen meer gemaakt kunnen worden, waarna er een nieuwe spin gestart wordt.

Multipliers
De eerste winlijn in een spin wordt met een normale waarde uitbetaald, waarna de tweede een 2x, de derde een 3x en de vierde een 4x multiplier krijgen. Hoe meer winlijnen je in 1 spin weet te halen, hoe hoger je multiplier en beloning dus zal zijn!

Grote iconen
Alle iconen hebben een standaardvariant en een variant met een grootte van 2×2 of 3×3. Deze grote symbolen hebben een zogenaamde ‘Colossal Crush' feature, wat betekent dat de grote iconen zo zwaar zijn dat ze door de iconen eronder heen vallen. Hierdoor heb je meteen meer kans op winlijnen.

Symbolen
De iconen zijn allemaal Noorse goden of letters die eruit zien als runen. Van hoog naar laag zien we de oranje, groene, blauwe, paarse en grijze steen. Daarna hebben we de standaardiconen A, K, Q, J en 10 en de letter W. Laatstgenoemde fungeert als wild en kan winlijnen uitbreiden.

Asgardian Stones

Bonussen

De free spins ronde kan getriggerd worden wanneer het bonusrad tevoorschijn komt. Dit rad komt op willekeurige momenten tevoorschijn en valt altijd als 3×3 symbool op de laatste drie rollen van de slotmachine.

Naast het winnen van geld is het met het bonusrad ook mogelijk om free spins te winnen. Als het rad uitkomt op 1, 2 of 3 van de free spins vakjes zal je worden beloond met respectievelijk 5, 10 of 15 free spins welke onmiddellijk worden gestart.

Tijdens de free spins rondes kan de Wild ook als ‘Colossal Symbol' voorkomen, dit betekent dat je gegarandeerd hogere prijzen kan winnen dan in het standaardspel. Daarnaast kan het aantal free spins ook aangevuld worden als je nog eens een bonusrad hebt weten te draaien.

Ons oordeel over de Asgardian Stones slot

De Asgardian Stones slot van NetEnt is een unieke gokkast welke meer te bieden heeft dan je op het eerste oog verwacht. De manier waarop winlijnen worden gemaakt in combinatie met de multipliers is motiverend en het behalen van het bonusrad is makkelijker dan we hadden verwacht.

Deze slotmachine is een aanrader voor iedereen die Noorse Mythos wel kan waarderen, maar zeker ook voor diegene die een leuke, innovatieve en creatieve slot zoekt.