Contacteer Ons

Voorspellingen

Vitesse vs Ajax Voorspelling

vitesse vs ajax voorspelling eredivisie 26 februari 2023
Vitesse vs Ajax Voorspelling – Eredivisie
Aftrap: Zondag 26 Februari, 14.30 uur – Gelredome, Arnhem

Vitesse vs Ajax Voorspelling

Ajax gaat komende zondag op bezoek bij Vitesse in Arnhem om de achtervolging op de koploper Feyenoord door te zetten. Momenteel staan de Amsterdammers 3 punten achter op de Rotterdammers. Er mogen dan ook zeker geen punten verloren worden dit weekend. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Vitesse vinden we terug op een teleurstellende 13e plaats in de Eredivisie. Voorafgaand aan het seizoen hadden de Arnhemmers zeker verwacht minimaal in het linkerrijtje te staan. Voorlopig moet de ploeg van Phillip Cocu naar beneden kijken en oppassen dat ze niet moeten strijden voor degradatie. 

Er staat dus voor zowel Ajax en Vitesse aankomende zondag genoeg op het spel om er een boeiende wedstrijd van te maken.

Vitesse teamnieuws

Vitesse presteert erg wisselvallig dit seizoen. Zeker de laatste weken weet de ploeg van Phillip Cocu geen constante reeks neer te zetten. Er werd gewonnen van Heerenveen, gelijkgespeeld tegen Emmen, gewonnen van Utrecht en weer verloren van Volendam. 

Aan de ziekenboeg ligt het overigens niet. Alleen Davy Pröpper en Sondre Tronstad zijn geblesseerd en zullen niet in actie komen tegen Ajax. De rest van de selectie is fit genoeg om tegen Ajax te starten. 

Bialek zal waarschijnlijk in de spits starten, gesteund door Vidovic en Manhoef op de flanken. Meulensteen en Flamingo zullen het middenveld bezetten bij de Arnhemmers.

Ajax teamnieuws

Bij Ajax is het resultaat van Feyenoord vorige week met gemengde gevoelens ontvangen. Aan de ene kant willen ze in Amsterdam natuurlijk niet dat Feyenoord de koploper is, maar aan de andere kant wist Ajax de 2e plaats van AZ te veroveren.

Momenteel staan de Amsterdammers nog maar 3 punten achter op Feyenoord en moeten de Rotterdammers nog naar de Johan Cruijff Arena komen.

Vorige week wist Ajax moeiteloos van Sparta te winnen in eigen huis. In de Johan Cruijff Arena werd het maar liefst 4-0 voor de Ajacieden. Tadic was met 2 goals de grote man bij Ajax. De andere doelpuntenmakers waren Taylor en Kudus.

De ziekenboeg van de Amsterdammers is zo goed als leeg. Coach John Heitinga kan dus zijn sterkste elftal opstellen tegen Vitesse.

Onderlinge resultaten

Sinds 2018 speelden Vitesse en Ajax 12 keer tegen elkaar. Vitesse wist daarvan 1 wedstrijd te winnen. Ajax wist 8 wedstrijden te winnen. Er werd in totaal 3 keer gelijkgespeeld.

De laatste keer dat beide teams elkaar troffen was in november vorig jaar. Het werd toen 2-2 in de Johan Cruijff Arena. Lucca en Tadic scoorden toen voor de Amsterdammers. Manhoef was met 2 doelpunten de grote man aan de Arnhemse zijde.

Voorspelling Vitesse vs Ajax

We verwachten dat Ajax geen problemen zal kennen met Vitesse aankomend weekend. Wellicht zal de Europese wedstrijd tegen Union Berlin nog in de benen zitten, maar gezien de resultaten van Vitesse in de afgelopen weken zijn wij ervan overtuigd dat Ajax zal winnen.

Uiteindelijk zal de wedstrijd al in de eerste helft worden beslist door de Amsterdammers. Ze hebben immers veel meer kwaliteit in de ploeg en ze zullen dan ook met vertrouwen naar Arnhem afreizen en de drie punten weer mee terug naar huis te nemen

Wedtips

De wedtips voor Vitesse vs Ajax zijn afkomstig van BetCity.

🥅 3-Way Handicap: Vitesse start met 2-0 en Ajax wint (3.65)

⚽ Beide teams scoren: Nee (2.10)

🏆 Meer dan 3.5 doelpunten (2.25)