Contacteer Ons

Voorspellingen

Ajax vs Sparta Voorspelling

Ajax vs sparta voorspelling eredivisie 19 februari 2023
Ajax vs Sparta Voorspelling – Eredivisie
Aftrap: Zondag 19 Februari, 16.45 uur – Johan Cruijff ArenA, Amsterdam

Ajax vs Sparta Voorspelling

De nummer 3 van de Eredivisie, Ajax, ontvangt aanstaande zondag Sparta. De Rotterdammers doen het opvallend goed dit seizoen. We vinden ze namelijk terug op de 6e plaats en ze mogen zelfs dromen van Europees voetbal komend seizoen als ze zo doorgaan.

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ajax, aan de andere kant, is er alles aan gelegen om aanstaande zaterdag in de eigen Johan Cruijff Arena te winnen om de aansluiting met Feyenoord en AZ te behouden.

Het zal hoogstwaarschijnlijk eenrichtingsverkeer worden richting het doel van de Spartanen, maar wie weet zit er wel een stunt in voor de Rotterdammers.

Ajax teamnieuws

In Amsterdam verdwijnen er iedere week meer donkere wolken sinds de aanstelling van John Heitinga als hoofdtrainer. Ajax is namelijk nog ongeslagen met Heitinga aan het roer. 

Naast het aanstellen van Heitinga, kwam ook keeper Rulli en dat is te zien aan de resultaten. De Amsterdammers krijgen namelijk niet meer zoveel goals tegen als met Pasveer onder de lat. 

Vorige week wist Ajax eenvoudig met 3-1 te winnen van RKC in eigen huis. Timber, Brobbey en Kudus waren allen trefzeker voor Ajax. Dit was overigens nadat Mats Seuntjes RKC verrassend op voorsprong wist te brengen.

Sparta teamnieuws

Bij Sparta hadden ze je voor gek verklaard als je zou zeggen dat de Rotterdammers na 21 wedstrijden op de 6e plaats zouden staan. Het meest opvallende aan Sparta is het lage aantal doelpunten dat ze tegen krijgen. Zo hebben ze bijvoorbeeld minder goals tegen dan koploper Feyenoord. 

Net als Ajax is Sparta ook bezig aan een uitermate goede reeks. De laatste nederlaag dateert alweer van begin januari. Toen werd er in de beker verloren van PSV. De laatste nederlaag in de competitie dateert zelfs van december vorig jaar. 

Afgelopen weekend werd er thuis gewonnen van Go Ahead Eagles met 2-1. Vito van Crooij en Tobias Lauritsen scoorden toen voor de Rotterdammers. 

Bij Sparta is de ziekenboeg leeg. Dat houdt dus in dat trainer Maurice Steijn over een fitte selectie kan beschikken tegen Ajax.

Onderlinge resultaten

Sinds 2017 speelden Ajax en Sparta 10 keer tegen elkaar. Ajax wist alle wedstrijden te winnen.

De laatste keer dat beide teams elkaar troffen, was in augustus vorig jaar. Het werd toen 1-0 voor Ajax door een doelpunt van Steven Bergwijn.

Voorspelling Ajax vs Sparta

We verwachten dat Ajax veel op het doel van Sparta zal schieten. Immers, de Amsterdammers willen voor het eigen publiek laten zien dat ze nog steeds de beste club van Nederland zijn. 

Sparta zal naar Amsterdam afreizen met als doel een punt mee naar huis te nemen. We denken dan ook dat de ploeg van Maurice Steijn zeer verdedigend van start zal gaan. 

Uiteindelijk is onze verwachting dat Ajax zal gaan winnen. De Amsterdammers weten namelijk dat AZ en Feyenoord tegen elkaar spelen. Er kan dus een grote slag geslagen worden met een winst in eigen huis.

Wedtips

De wedtips voor Ajax vs Sparta komen van Bet365.

🏆 Ajax wint met Asian Handicap -2 (2.04)

Beide teams scoren: Ja (2.00)

🥅 Meer dan 3.5 doelpunten (2.10)