Contacteer Ons

Voorspellingen

Ajax vs Liverpool Voorspelling – Champions League 2022

Ajax vs Liverpool voorspelling champions league 2022
Ajax vs Liverpool Voorspelling – Champions League Groepsfase
Aftrap: Woensdag 26 Oktober, 21.00 uur – Johan Cruijff ArenA, Amsterdam

Ajax vs Liverpool Voorspelling

Op 26 oktober staat voor Ajax de 5e Champions League wedstrijd van dit seizoen op het programma. De ploeg uit Amsterdam neemt het dan op tegen het Liverpool van Virgil van Dijk. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In de eerste ontmoeting tussen beide teams eerder dit seizoen werd het 2-1 voor de Engelsen. Ajax wist veel kansen te creëren, maar wist uiteindelijk niet te winnen. 

Ajax staat na 4 wedstrijden op de 4e plaats in groep A met 3 punten. Om Europees te overwinteren, moeten de Amsterdammers thuis winnen van Liverpool.

Ajax teamnieuws

Ajax is na een voortvarende start van het seizoen bezig aan een mindere reeks in zowel Europa en de eigen Eredivisie. Dit bleek ook wel uit de persconferentie van Alfred Schreuder van vorige week na de 7-1 overwinning op Excelsior. De trainer van de Amsterdammers leek namelijk erg gefrustreerd na vragen van de pers. 

Om de rust weer terug te laten keren in Amsterdam moet er dus gewonnen worden. Alleen als er in de Johan Cruijff ArenA gewonnen wordt van Liverpool, is er nog een kans voor Ajax om in de Champions League te overwinteren dit seizoen. 

Tegen Liverpool kan trainer Alfred Schreuder niet beschikken over Edson Alvarez. De rest van de Amsterdamse selectie is inzetbaar tegen Liverpool.

Liverpool teamnieuws

Bij Liverpool is het verhaal juist omgekeerd. De ploeg van Jürgen Klopp begon namelijk teleurstellend aan het seizoen, maar wist de rug te rechten door enkele wedstrijden te winnen in zowel de Premier League en de Champions League. 

Liverpool verloor sinds de overwinning op Ajax in september dit jaar geen enkele wedstrijd meer. De Engelsen zijn daarom op een 2e plaats in Groep A van de Champions League te vinden en een 7e plaats in de Premier League. 

Jürgen Klopp kan tegen Ajax niet beschikken over Keïta, Melo, Díaz, Matip, Jota vanwege blessures. 

Onderlinge resultaten

In totaal speelden Ajax vs Liverpool 5 keer tegen elkaar in Europees verband. Ajax wist maar 1 van de 5 wedstrijden te winnen. Liverpool wist 3 wedstrijden te winnen en er werd 1 keer gelijkgespeeld. 

Liverpool scoorde 7 goals in deze 5 wedstrijden. Ajax wist 8 keer te scoren. 

De laatste wedstrijd was enkele weken geleden op Anfield. Het werd toen 2-1 voor Liverpool door goals van Salah en Matip.

Voorspelling Ajax vs Liverpool

Ajax zal alles op alles moeten zetten om overwintering in de Champions League dit seizoen veilig te stellen. Er zal dan gewonnen moeten worden in de resterende 2 wedstrijden tegen Liverpool en de Rangers. Tevens moet Liverpool niet meer winnen in de overige 2 wedstrijden. 

De eerste wedstrijd op Anfield liet Ajax al zien dat ze wel degelijk in staat zijn om het Liverpool lastig te maken. Zeker op eigen veld in de Johan Cruijff Arena. Wij denken dan ook dat de Amsterdammers boven zichzelf uit zal stijgen en uiteindelijk Ajax vs Liverpool in hun voordeel weet te beslechten.

Wedtips

De wedtips voor Ajax vs Liverpool zijn afkomstig van BetCity.

🏆 Winnaar: Ajax (4.35)

🥅 Beide teams scoren: ja (1.55)

⚽ Minder dan 2.5 doelpunten (2.43)