Contacteer Ons

Voorspellingen

Ajax vs FC Groningen Voorspelling

Ajax vs FC Groningen voorspelling 2022
Ajax vs FC Groningen Voorspelling – Eredivisie Speelronde 2
Aftrap: Zondag 14 Augustus, 14.30 uur – Johan Cruijff ArenA, Amsterdam

Ajax vs FC Groningen Voorspelling

Ajax en FC Groningen spelen op 14 augustus hun tweede competitiewedstrijd in de Johan Cruijff Arena. Landskampioen Ajax wist de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen van Fortuna Sittard. Dit was wel nadat de Amsterdammers eerst op een 1-0 achterstand werden gezet. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tegen Groningen zal de ploeg van Alfred Schreuder echter beter voor de dag moeten komen om ook de tweede wedstrijd van het seizoen te winnen.

FC Groningen wist hun eerste wedstrijd van het seizoen verrassenderwijs niet te winnen. Er werd thuis met 2-2 gelijkgespeeld tegen promovendus Volendam. De Groningers zullen dus op zoek gaan naar hun eerste drie punten in de Johan Cruijff Arena. 

Lees hieronder alles over het laatste nieuws en onze voorspelling van Ajax vs FC Groningen.

Ajax teamnieuws

Ajax wist hun eerste wedstrijd tegen Fortuna Sittard met 2-3 moeizaam te winnen. De Amsterdammers kwamen al na 6 minuten op achterstand en moesten dus flink aan de bak om geen puntverlies te lijden. 

Het meest besproken onderwerp van de dag bij Ajax is wie er onder de lat zou moeten staan. Jay Gorter begon tegen PSV maar maakte geen goede indruk. Remko Pasveer verving Gorter tegen Fortuna Sittard, maar ook hij maakte geen goede indruk. Het is dus nog maar de vraag wie er aankomend weekend als keeper zal verschijnen.

Alfred Schreuder kan tegen FC Groningen niet beschikken over Mohamed Ihattaren die nog een trainingsachterstand heeft. Calvin Bassey zal ook niet aanwezig zijn, omdat hij geschorst is.

FC Groningen teamnieuws

FC Groningen zal de eerste wedstrijd van het seizoen snel willen vergeten. Tegen promovendus Volendam werd namelijk met 2-2 gelijkgespeeld in Groningen. Trainer Danny Buijs zal met name gefrustreerd zijn, aangezien hij zijn ploeg een 2-0 voorsprong uit handen zag geven. 

Het is nog maar de vraag of Jan Hoekstra, Marin Sverko, Nordin Musampa en Emmanuel Matuta kunnen aantreden voor de wedstrijd tegen Ajax.

Onderlinge resultaten

Groningen en Ajax stonden sinds 2018 9 keer tegenover elkaar. Groningen wist maar 2 wedstrijden te winnen. Ajax wist de andere 7 keer te winnen. 

De laatste keer dat beide teams tegen elkaar speelden, was in februari 2022. Toen werd het 1-3 voor Ajax. 

Klaassen, Tadic en Berghuis scoorden toen voor Ajax. Strand Larsen was de doelpuntenmaker aan de kant van Groningen.

Voorspelling Ajax vs FC Groningen

Ajax vs FC Groningen belooft een interessante wedstrijd te worden. De Amsterdammers oogden niet al te zelfverzekerd tegen Fortuna Sittard en Groningen zal dat ook hebben gezien. Met name in de verdedigen zag het er niet altijd goed uit bij Ajax. 

Aan de andere kant heeft Groningen ook niet al te best gepresteerd in hun eerste wedstrijd tegen Volendam. Wij denken daarom dat er goals zullen vallen aan beiden zijden. Ajax zal uiteindelijk toch de wedstrijd naar zich toe trekken en de tweede overwinning van het seizoen boeken.

Wedtips

De wedtips voor Ajax vs FC Groningen zijn afkomstig van Bet365 Nederland.

🥅 Beide teams scoren: Ja (1.95)

⚽ Brian Brobbey scoort (1.50)

🏆 Beide teams scoren: Ja en over 2.5 doelpunten (2.05)

⚽ Ajax scoort in beide helften: Ja (1.53)