Contacteer Ons

Voorspellingen

Ajax vs AZ Voorspelling

Ajax vs AZ Voorspelling
Ajax vs AZ Voorspelling
Aftrap: Zondag 12 December, 16.45 uur – Johan Cruijff ArenA, Amsterdam

Ajax vs AZ: Onze Voorspelling

Na een perfecte score in de Champions League behaald te hebben, krijgt Ajax aanstaand weekend AZ op bezoek in Amsterdam. Ajax is de koploper in de Eredivisie en AZ staat momenteel op de 8e plaats. Met 48 doelpunten voor en slechts 2 goals tegen, kunnen we gerust concluderen dat Ajax heer en meester is in de Eredivisie. AZ stelt daar 28 gescoorde doelpunten en 21 geïncasseerde doelpunten tegenover. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ondanks het verschil zal de ploeg van Erik Ten Hag op zijn hoede zijn voor de Alkmaarders daar AZ dit seizoen al enkele keren heeft bewezen heel leuk te kunnen voetballen.

Ajax Teamnieuws
Ajax wist midweeks Sporting Portugal opnieuw eenvoudig opzij te zetten. Vooral het aantal goals dat de Amsterdammers scoort is buitengewoon indrukwekkend. Tegen de Portugezen werd maar liefst 4 keer gescoord en wederom was Champions League topscorer Sébastien Haller trefzeker. Daarnaast bewezen Steven Berghuis en Davy Klaassen dat ze prima met elkaar kunnen voetballen. 

Afgelopen week in de Eredivisie zette Ajax eenvoudig Willem II opzij met 5-0. AZ is echter van een ander kaliber en is een voetballende ploeg. Erik ten Hag kennende zal hij zijn ploeg weten te motiveren om de 3 punten in Amsterdam te behouden.

AZ Teamnieuws
AZ grootste zwakte is de verdediging. De ploeg van Pascal Jansen moest namelijk al 21 goals in 15 wedstrijden incasseren. Ondanks het grote aantal doelpunten tegen, is AZ toch al 5 competitiewedstrijden ongeslagen. De laatste verloren competitiewedstrijd was tegen Feyenoord in de Kuip. Dit is alweer een maand geleden.

Trainer Pascal Jansen kan dit weekend geen beroep doen op Jeremy Helmer en Jelle Duin vanwege blessures.

Onderlinge resultaten
Het is opvallend dat sinds het seizoen in 2019, beide ploegen 3 keer van elkaar wisten te winnen. De laatste wedstrijd werd in April 2021 gespeeld. Het werd toen 2-0 in het voordeel van de Amsterdammers in de Johan Cruijff Arena. Davy Klaassen was verantwoordelijk voor beide goals

Onze Wedtips voor Ajax vs AZ

Ajax zal in deze wedstrijd wederom een heleboel kansen weten te creëren. Aan de andere kant weten we ook dat AZ niet makkelijk scoort en eenvoudig goals incasseert. Wij denken dat alles wijst op een comfortabele overwinning voor Ajax in eigen huis. Sterker nog, wij denken dat Ajax het al voor rust beslist. Gezien het doelsaldo van Ajax en de hoge quotering is de BTTS: No weddenschap ook interessant.

🥅 Beide teams scoren: Nee (2.14)

🥅 Rust resultaat: Ajax op voorsprong (1.61)

⚽ Totaal doelpunten: 2.5 of meer (1.30)

Odds via Bet365