Contacteer Ons

Slots

5 Lions Gold

Deze slotmachine van Pragmatic Play uit 2019 heeft een duidelijk oosters thema, met een RTP van  96.94% en een hoge volatiliteit. Er zijn 243 winlijnen op 5 rollen met elk 3 iconen. Hierbij is de maximale uitbetaling tot wel 7000x je inleg, welke minimaal €0,18 en maximaal €90 is. Er zijn 3 jackpots beschikbaar in 5 Lions Gold; de Minor, Major en Grand jackpots.

Hoe ziet 5 Lions Gold gokkast eruit?

Op het eerste oog zijn we erg onder de indruk! Er bestaat dus wel een Aziatische slotmachine waarbij alles op de juiste plek valt. De achtergrond van de kast is vreemd genoeg Japanse kunst, terwijl de slot zelf Chinees is. Laten we het dus voor het gemak een Aziatische gokkast noemen, dan zitten we altijd goed. 

Uiterlijk
Zoals gezegd bestaat de achtergrond uit Japanse kunst. De voorgrond is helemaal zoals we die vaak in Chinese gokkasten zien. De vijf leeuwen uit de titel komen duidelijk naar voren en de kaders zijn allemaal gemaakt van goud. Zodra de leeuwen deel uitmaken van een winlijn, geven deze een leuke animatie, wat een mooi detail oplevert.

De kleuren en beelden van de slot zijn goed duidelijk, maar blinken niet uit wat betreft resolutie. Opvallend is dat de karaktericonen in een mooi kleurrijk kader zitten, terwijl de standaard kaarticonen dit niet hebben. Dit geeft de gokkast meer nadruk op de karaktericonen. 

Muziek en geluid
De muziek is eens niet afgezaagde Chinese muziek, maar is oprecht aangenaam om te horen. Er zit ergens een loop in, maar is moeilijk te vinden, wat het geheel alleen maar aangenamer maakt om te horen. Hetzelfde geldt voor de geluiden van de 5 Lions Gold gokkast. Ze zijn standaard maar passen wel goed in het thema. Op audiovisueel gebied scoort deze slot in ieder geval erg hoog!

Hoe wordt 5 Lions Gold gespeeld?

5 Lions Gold wordt gespeeld met 243 mogelijke winlijnen van links naar rechts. De Wild helpt je als vanouds om de winlijnen uit te breiden en de scatter zorgt voor de gratis spins. Daarnaast hebben we ook nog een Minor, Major en Grand jackpot, waarover later meer.

Iconen
5 Lions Gold heeft verrassend veel iconen, zeker in vergelijking met andere gokkasten. De iconen zijn van hoog naar laag in waarde de rode draak, de gouden vogel, de kikker, de vis, de schildpad en de A, K, Q, J, 10 en 9.

Besturing
De layout van de slot is standaard voor Pragmatic Play. De versie hier op Wedden365 heeft geen autoplay knop, maar deze is in online casino’s wel aanwezig. Aan de rechterkant zien we de spinknop met selectoren om je inleg te verhogen en aan de linkerkant zien we je saldo en de informatieknop.

5 lions gold

Bonussen

Zoals we hierboven al hebben uitgegeven beschikt 5 Lions Gold naast de Minor, Major en Grand jackpot ook nog over een free spins ronde. We zullen ze hieronder allebei behandelen.

Free Spins
De free spins ronde wordt vrijgespeeld door 3 keer het scatter symbool, de Yin en Yang, te draaien. Let op dat dit symbool alleen maar op rollen 2, 3 en 4 tevoorschijn kan komen. Wanneer de gratis spins beginnen kom je in een menu met 7 opties, hier kan je kiezen hoeveel free spins je wilt en hoe hoog de multiplier gaat zijn.

  • 25 free spins met 2x, 3x of 5x wild multiplier
  • 20 free spins met 3x, 5x of 8x wild multiplier
  • 15 free spins met 5x, 8x of 10x wild multiplier
  • 13 free spins met 8x, 10x of 15x wild multiplier
  • 10 free spins met 10x, 15x of 30x wild multiplier
  • 6 free spins met 15x, 30x of 40x wild multiplier
  • Willekeurig aantal free spins met willekeurige wild multiplier

Op alle winlijnen die tenminste één wild bevatten zal de multiplier worden toegekend, waardoor je winsten super hoog kunnen oplopen! Als je tijdens de gratis spins nog eens 3 scatters draait kan je opnieuw een extra free spins ronde kiezen.

Jackpots
De jackpots kunnen willekeurig worden toegekend door de zogenaamde ‘golden reels' feature. Na elke spin wordt een willekeurig aantal rollen goud gekleurd, bij 3 gouden rollen krijg je de Minor, bij 4 gouden rollen de Major en bij 5 gouden rollen de Grand Jackpot. Deze feature is ook beschikbaar tijdens de free spins ronde en de hoogte van de jackpot staat vast:

  • Minor = 15x je inleg
  • Major = 150x je inleg
  • Grand = 2000x je inleg

Wat vinden wij van 5 Lions Gold?

Wij zijn erg onder de indruk van deze gokkast van Pragmatic Play. Het Aziatische thema is goed uitgewerkt en het standaardspel speelt lekker weg, zeker door de spannende jacht op de jackpots. Vooral de free spins zijn erg interessant, wij zijn namelijk altijd fan van gratis spins waarbij je zelf de hoogte van je risico mag bepalen. Op het eerste gezicht hadden we het misschien niet verwacht, maar 5 Lions Gold is zeker een hele goede gokkast!